Vreselijk: twaalf doden bij aanslag op Frans satirisch weekblad

Vreselijk: twaalf doden bij aanslag op Frans satirisch weekblad

Het redactiekantoor van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo - bekend omdat het cartoons publiceerde over de islamitische profeet Mohammed - is beschoten. Tien mensen kwamen daarbij om het leven.

Verschillende gemaskerde mannen vielen het kantoor binnen en begonnen daar om zich heen te schieten. In 2011 was Charlie Hebdo ook al het slachtoffer van een aanslag nadat moslims woedend hadden gereageerd op kritische cartoons. Toen gooide iemand een molotovcocktail naar binnen.

Er kan geen twijfel over bestaan wat voor mensen achter de aanslag zitten:

Met andere woorden, zoals we onderhand gewend zijn als er geweld wordt gepleegd tegen burgers gaat het om moslimextremisten. Dit soort walgelijke figuren vieren dan ook een feestje op Twitter:

Tien onschuldige mensen vermoord die alleen maar hun mening durfden te uiten. Ge-wel-dig! Yes jongens, wat zijn we toch goed bezig!!11!

Ziek word je ervan. Ziek, misselijk, en woedend. Voor de zoveelste keer slagen dit soort beesten erin om een bloedbad aan te richten; alweer maken ze onschuldige slachtoffers wiens enige 'zonde' het is dat ze gebruik maken van hun recht op de vrijheid van meningsuiting.

Dit moet ons eraan herinneren dat de oorlog tegen de Radicale Islam doorgaat... en dat we scherp moeten blijven. We kunnen het ons niet veroorloven om ook maar een moment te verzwakken en al helemaal niet om toe te geven aan de terreur van moslimextremisten.

Daarom publiceer ik hieronder de laatste tweet van Charlie Hebdo voor de aanslag.

In de oorlog tegen het terrorisme moeten we ferm blijven en niet alleen in de verdediging schieten, maar ook de aanval opzoeken. Het eerste wat we moeten doen is ISIS compleet en al te vernietigen. Daarna kunnen we ons richten op andere groeperingen én op regeringen die hen steunen. Laten we - als we actie nemen in het Midden-Oosten - ondertussen niet vergeten dat er ook nogal wat van deze massamoordenaars (in spé) rondlopen in Europa zelf. Zij moeten worden geïdentificeerd en daarna ofwel worden vastgezet, ofwel terug worden gestuurd naar het land van herkomst. Weg ermee. Vraagje: begrijpt het Franse establishment (en dat van Duitsland en Nederland!) nu dan eindelijk dat de oorlog tegen de Radicale Islam écht is, of proberen ze dit weer onder de mat te vegen onder het motto dat dit niets met hun godsdienstbeleving te maken heeft? Oh, en kan er ook meteen even onderzocht worden of de daders misschien teruggekeerde jihadisten zijn? UPDATE: Er zijn elf doden gevallen. Twee van hen waren politieagenten die probeerden in te grijpen.

Update I:

Geert Wilders heeft een spoeddebat aangevraagd met de premier.

De daders zijn gevlucht. Het is ongelooflijk, maar voorlopig zijn ze dus nog op vrije voeten. Laten we hopen dat ze snel worden gepakt - het liefst levend zodat ze verhoord kunnen worden (en daarna mogen er wat mij betreft best een paar 'ongelukjes' gebeuren). UPDATE II:

Zo is het. U kunt uw steun aan Charlie Hebdo en dus aan het vrije woord vandaag tonen door dit soort cartoons te delen op uw sociale media accounts (en op de gewone websites die u bezoekt). We moeten duidelijk maken dat we ons nooit stil laten slaan.

Update III:

President Francois Hollande zegt dat er "geen twijfel over kan bestaan dat het een terroristische aanslag is." Dat is iets: hij verstopt zich in ieder geval niet achter een "we weten het nog niet, we moeten alles eerst goed uitzoeken." De daders riepen volgens getuigen "Allahu Akhbar" en "we hebben wraak genomen voor de profeet!"

Update IV:

Hier zijn de eerste beelden van de aanslag. Het is duidelijk dat er inderdaad geschoten wordt met automatische wapens.

Update V:

Update VI: De Britse premier heeft zijn afschuw over deze verschrikkelijke aanslag ook uitgesproken:

Een citaat van de Franse president Hollande:

"Er zijn elf doden. Er zijn vijf gewonden. Veertig zijn er gered. Het exacte aantal is niet bekend. Ze zoeken nog steeds naar de dader. De Fransen zijn geschokt. Het is een terroristische aanval. We moeten laten zien dat we een verenigd land zijn. We geven een krachtig antwoord. We gaan in gesprek met de internationale gemeenschap, het zijn moeilijke tijden, waarin we de laatste weken voortdurend worden aangevallen. We zijn een vrij land. Niemand kan hier komen om tegen de geest van de republiek in te gaan. Elf mensen zijn vandaag gedood. We zullen de daders vinden."

En:

"Frankrijk is in shock. Het is een terreurdaad, zonder twijfel. We moeten eenheid laten zien en reageren."

Update VII:

Hier live video van France24 (in het Engels):

Volgens de Franse zender zochten de terroristen naar specifieke journalisten: ze vroegen naar bepaalde namen en wisten precies wat ze deden.

Update VIII:

In tussen wordt er gemeld dat er minstens twaalf doden zijn gevallen. Dit wordt met de minuut erger.

Update IX:

Hier videobeelden van de aanslag. Waarschuwing: u ziet hoe de terroristen een gewonde agent executeren.

Update X:

Ik kan hier echt niet meer tegen. En dat allemaal in de naam van islam. Steeds weer. Continu. Ik ben er werkelijk ziek en misselijk van.

Update XI:

Turkse media weten wel wie de 'verantwoordelijkheid' draagt voor deze aanslag:

Ik heb hier geen woorden voor.

Update XII: Ah kijk, extreem islamitische Nederlandse media (?!) doen ook mee:

Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te zeggen? Ze hebben over het zichzelf afgeroepen door de vrijheid van meningsuiting serieus te nemen? Wal-ge-lijk. Ga je heel diep schamen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties