Waanzin! CDA-leider Buma, met 10 zetels in de peilingen, ziet partijgenoot Wopke Hoekstra wel als premier!

Geen categoriemrt 03 2019, 13:00
CDA-leider Sybrand Buma ziet zijn minister van Financiën Wopke Hoekstra als minister-president, zo zei hij dat in WNL op Zondag. Met slechts 10 zetels in de peilingen (-9), is dat regelrechte grootheidswaanzin! Dat meldt het AD.
De vraag die hem werd gesteld of hij Hoekstra in potentie als premier zag. "Laat dat in potentie maar weg," zei hij. Totaal belachelijk, want het CDA is praktisch gehalveerd in de peilingen. En hoewel Hoekstra de laatste tijd positief in het nieuws is gekomen en nogal een taaie lijkt te zijn om mee te onderhandelen, is dit idee totaal onrealistisch. Buma maakt het echter nog gekker en ziet zichzelf ook wel als potentiële premier!
Wat dan wel weer leuk is, is dat Buma flinke kritiek op uitspraken van Rutte had die hij in Putten deed over 'schreeuwende partijen'. Buma is dan zelf wel zo flink en noemt de partijen die hij als schreeuwers ziet gewoon bij naam: GroenLinks, SP, FVD en PVV. Vooral GroenLinks verweet hij te zijn weggelopen in de kabinetsformatie van de onderhandelingstafel.
Niet dat dit verder veel uitmaakt, hij voelt de bui namelijk ook wel hangen. Zo'n beetje iedereen die openstaat voor meerdere partijen en klaar is met dit kabinet, straft het CDA, net als D66 en de VVD, gewoon keihard af de komende verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten