Waanzin! CDA-leider Buma, met 10 zetels in de peilingen, ziet partijgenoot Wopke Hoekstra wel als premier!

Waanzin! CDA-leider Buma, met 10 zetels in de peilingen, ziet partijgenoot Wopke Hoekstra wel als premier!

CDA-leider Sybrand Buma ziet zijn minister van Financiën Wopke Hoekstra als minister-president, zo zei hij dat in WNL op Zondag. Met slechts 10 zetels in de peilingen (-9), is dat regelrechte grootheidswaanzin! Dat meldt het AD.

De vraag die hem werd gesteld of hij Hoekstra in potentie als premier zag. "Laat dat in potentie maar weg," zei hij. Totaal belachelijk, want het CDA is praktisch gehalveerd in de peilingen. En hoewel Hoekstra de laatste tijd positief in het nieuws is gekomen en nogal een taaie lijkt te zijn om mee te onderhandelen, is dit idee totaal onrealistisch. Buma maakt het echter nog gekker en ziet zichzelf ook wel als potentiële premier!

Wat dan wel weer leuk is, is dat Buma flinke kritiek op uitspraken van Rutte had die hij in Putten deed over 'schreeuwende partijen'. Buma is dan zelf wel zo flink en noemt de partijen die hij als schreeuwers ziet gewoon bij naam: GroenLinks, SP, FVD en PVV. Vooral GroenLinks verweet hij te zijn weggelopen in de kabinetsformatie van de onderhandelingstafel.

Niet dat dit verder veel uitmaakt, hij voelt de bui namelijk ook wel hangen. Zo'n beetje iedereen die openstaat voor meerdere partijen en klaar is met dit kabinet, straft het CDA, net als D66 en de VVD, gewoon keihard af de komende verkiezingen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties