Wow! Forum voor Democratie is niet te stoppen en stijgt zowaar WEER in de peilingen

Geen categoriesep 10 2017, 10:00
Begint Nederland steeds verder klaar te stomen voor een échte anti-establishment-aanwezigheid in de Tweede Kamer?
Het was dé bom die insloeg bij het partijkartel bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen maart: niet alleen verloor de PvdA massaal zetels - zo'n kolossaal verlies (29 van de 38 zetels eraf!) kun je gerust een historische nederlaag noemen - maar er kwam iets prachtigs voor in de plaats: Forum voor Democratie.
Oké, vooralsnog heeft de partij slechts twee zetels - wat precies genoeg is om voormanduo Baudet en Hiddema een plek in de Tweede Kamer te geven - maar als we de peilingen mogen geloven dan gaat daar een enorme verschuiving in plaatsvinden bij de volgende verkiezingen.
De partij deed in de afgelopen peilingen al zeer goede zaken: aan het begin van de zomer, in juli, stond de partij al op vijf virtuele zetels en eind vorige maand waren dat er alweer zeven. Nou, daar blijft het dus niet bij: inmiddels zou volgens Maurice de Hond de Nederlandse kiezer Baudet inmiddels acht zetels geven, wat maar liefst het viervoudige is van wat hij nu heeft!
[caption id="attachment_173757" align="aligncenter" width="438"]Bron foto: Maurice de Hond Bron foto: Maurice de Hond[/caption]
Bijzonder is dat wel: normaliter gebeurt er niet zoveel tijdens de - deze keer nogal lange - formatieperiode. Dat kan enkel betekenen dat Baudet en Hiddema ondanks de beperkte activiteit in Den Haag zich toch weten te onderscheiden van de rest, en wel op een positieve manier. Dat belooft wat voor de gemeenteraadsverkiezingen!
Minder vrolijk worden Rutte en zijn formatiekompanen waarschijnlijk: hoewel ze deze week netto geen zetels verliezen (het CDA verliest er één en D66 krijgt die weer terug - staan ze nog steeds op een verlies van vijf zitjes ten opzichte van de verkiezingen, waarmee zelfs deze viertaktmotor geen meerderheid meer zou hebben. Het is dan ook hopen voor ze dat ze die vier jaar - waarvan er al zeven maanden verbruikt zijn - niet helemaal gaan vullen met formeren, want dan kunnen ze weer van voor af aan beginnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten