Zucht. 'Man rape' opeens een hot item in de pers

Geen categoriesep 02 2018, 20:00
"Ze dwong me tot seks." Nou ja, "ze verleidde me en dat vond ik best spannend."
Oké, nu gaan we dus écht te ver. De Volkskrant heeft een artikel gepubliceerd over "man rape": dat is de verkrachting van een man door een vrouw. Als man lijkt me dat vrijwel onmogelijk, maar blijkbaar denken de politiekcorrecte vrouwen en mannen van de media daar heel anders over. Maar: om mannen óók als slachtoffer van verkrachting af te schilderen moeten ze de definitie van dat woord wél veranderen.
De krant sprak met een man die, geanonimiseerd, zijn verhaal wil doen. Hij is nu 65 jaar oud. Toen hij 15 jaar oud was had hij enkele malen seks met de moeder van zijn toenmalige vriendin. Volgens hemzelf was er, als hij terugkijkt, sprake van verkrachting. Maar is dat ook zo?

Ze zijn met zijn tweeën en ze praten, zoals zo vaak de laatste tijd. Hij is er kind aan huis. Hij, laten we hem Lex noemen, herinnert zich de chique villa, de moderne keuken, de mooi opgemaakte vrouw. Als hij als 15-jarige jongen nadrukkelijk naar haar borsten kijkt, kijkt ze hem in zijn ogen. Steeds dichter staan ze naast elkaar. Tot ze hem plotseling vastpakt en hem recht op zijn mond kust.

Nog altijd herinnert hij zich dit moment. ‘Wow’, denkt hij. ‘Ik kan een oudere vrouw hebben.’

Het geeft hem een gevoel van macht. Hij weet precies wat hij moet doen. Dit kent hij. De patronen, de manieren. De keren daarna zal het verder gaan. Ze doen aan voetjevrijen onder de tafel. En zodra ze alleen zijn, pakt de moeder hem opnieuw vast.

‘Nu meekomen’, zegt ze tegen hem. ‘Nu kan het.’

Ze gaan daar wekenlang mee door. Lex zegt dat hij het best fijn vond allemaal, zeker omdat zijn eigen vriendinnetje nog lang niet toe was aan dit soort seksuele avonturen.
Maar dan beëindigt de moeder de 'relatie' opeens. "Dit mag nooit meer gebeuren," zegt ze, en dat is het dan.
Vervolgens begint de Volkskrant aan een lang verhaal over mannen die zogenaamd "verkracht" zijn door vrouwen. Vaak gaat het dan om oudere en succesvolle vrouwen (hoogleraren) en jonge mannen (studenten). De vrouwen zouden hun macht en positie gebruiken om de jongemannen te verkrachten.
Huh. Maar wacht eens? Hoe werkt dat dan?
Nou, volgens de Volkskrant dus zó:

‘De vraag die meteen opkomt, is: hoe kun je als vrouw een man verkrachten?’, zegt Iva Bicanic, klinisch psycholoog en hoofd van het Centrum Seksueel Geweld. ‘Als je mannen letterlijk vraagt: ben je weleens verkracht? Dan zegt 97 procent: nee. Maar als je vraagt: heb je weleens tegen je zin een vrouw gepenetreerd? Dan stijgt het aantal mensen dat ja zegt aanzienlijk.’

Het beeld dat mensen hebben van een verkrachte man is te eenzijdig, zegt Bicanic. ‘Dat is een man die anaal wordt genomen. Maar de werkelijkheid zit soms anders in elkaar. Vrouwen kunnen mannen verbaal zo manipuleren dat ze hen ‘dwingen’ om hen te penetreren. Mannen zijn fysiek sterker, maar vrouwen zijn wel in staat tot verbaal geweld. Macht hoeft niet per se fysiek te zijn.’

Dit is dus gewoon zielig. Ik begrijp dat we het van het grootste belang vinden dat we iedereen op de één of andere manier als slachtoffer kunnen neerzetten, maar dit slaat werkelijk nergens op. Tot het jaar 2018 (ja, dit jaar dus) noemden we dat "manipuleren" ook wel "verleiden." Blijkbaar is dat wat de morele politie van progressief links betreft tegenwoordig een misdrijf.
Laten we in vredesnaam ophouden met dit soort gekkigheid. Nee, een man kan niet verkracht worden door een vrouw (tenzij ze een object gebruikt om hem anaal te penetreren nadat ze hem gedrogeerd heeft ofzo). We zijn niet allemaal slachtoffer -- en al helemaal niet van hetzelfde misdrijf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten