screen shot 2022 08 18 at 21

Briefje van Jan: Links gejank onterecht over mogelijke Grondwetswijzigingen

Opiniedec 25 2023, 14:00
In een scherpe analyse in het 'Briefje van Jan', wijst Jan Dijkgraaf links Nederland erop dat de angst voor een kabinet Wilders I ongegrond is, gebaseerd op een misverstand over hoe onze Grondwet werkt. Met de typische directheid die we van hem gewend zijn, herinnert Dijkgraaf ons eraan dat voor een Grondwetswijziging een complex en democratisch proces nodig is, een proces dat niet zomaar door één partij of individu kan worden gemanipuleerd.
De paniekzaaierij van links over de vermeende gevaren van een kabinet Wilders is dus niets meer dan huilie huilie gejank. Dijkgraaf herinnert ons eraan dat in een democratie de meerderheid telt. Als de Nederlandse bevolking partijen steunt die bepaalde veranderingen willen, dan is dat een legitiem democratisch besluit, zelfs als dat betekent dat de Grondwet wordt gewijzigd.
De voormalige minister Piet Hein Donner stelde in 2006 al voor dat als een meerderheid van de Nederlanders de sharia zou willen invoeren, dit wettelijk mogelijk moet zijn. Hoewel Dijkgraaf (en velen met hem) er niet aan moet denken dat de sharia-rechtspraak wordt ingevoerd, benadrukt hij dat het een democratisch recht is als de Nederlandse bevolking hiervoor kiest.
Links Nederland, dat zich nu als een slechte verliezer opstelt na de overwinning van Geert Wilders, moet deze realiteit onder ogen zien. De overwinning van Wilders is het resultaat van een democratisch proces. Het is tijd dat links stopt met het demoniseren van Wilders en zijn aanhangers en begint te erkennen dat hun verlies een gevolg is van hun falen om de kiezer te overtuigen.
Dijkgraaf's boodschap is duidelijk: democratie betekent soms dat je niet krijgt wat je wilt. Maar het betekent ook respect voor de keuzes van de meerderheid. In plaats van te klagen over Wilders' overwinning, zou links Nederland beter kunnen nadenken over waarom zoveel kiezers zich van hen hebben afgekeerd. Het is tijd voor zelfreflectie in plaats van zinloos gejammer.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De overwinning van Wilders is een feit, en het is een democratisch feit. Links Nederland zou er goed aan doen om dit te accepteren en te leren leven met de realiteit van onze democratie. Alleen dan kan er sprake zijn van een gezonde en functionerende democratische samenleving. Links zou dit als een kerstboodschap in hun oren moeten knopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten