schermafbeelding 2023 11 10 114131

De dodelijke blindheid: Radicale islamitische invloed ondermijnt westerse democratieën

Opinienov 10 2023, 15:00
Westerse democratieën balanceren op een gevaarlijk randje, met de toenemende invloed van de radicale islam en een zorgwekkend gebrek aan kritische benadering. Keyvan Shahbazi, slaat de spijker op zijn kop vandaag in een opiniestuk in de Telegraaf. Zijn observaties zijn niet uit de lucht gegrepen; de realiteit is hard en meedogenloos. De brute moord op Theo van Gogh en de bloedige aanslagen in Madrid, Londen, Parijs, Nice en Brussel spreken boekdelen. Zelfs onze eigen Vinexwijken waren broeinesten voor extremisme, waar 300 jongeren vertrokken om onvoorstelbare gruweldaden te verrichten in Syrië.
De zuivere islam, zoals Shahbazi stelt, is niet de vredelievende religie zoals vaak wordt voorgesteld, maar een ideologie die streeft naar wereldheerschappij, met geen ruimte voor moderniteit of diversiteit. Het ideaalbeeld van een tolerante, vreedzame islam lijkt een illusie te zijn, een zelfverloochening die onze samenleving blind maakt voor de onderliggende gevaren.
De terughoudendheid en soms zelfs verzuim van journalisten en intellectuelen om deze harde feiten onder ogen te zien, is niets minder dan een schandelijke ontkenning van de realiteit. Waar is de verontwaardiging, de moed om te staan voor de vrijheid van meningsuiting, wanneer het echt telt? De zelfcensuur, zoals het schrappen van Mohammed's naam uit Dante's "De Goddelijke Komedie", is een trieste weerspiegeling van onze angst om de waarheid onder ogen te zien.
In een tijd waarin zelfs het tonen van de Israëlische vlag als riskant wordt beschouwd, terwijl extremistische symbolen vrijelijk worden getoond, moeten we ons afvragen: waar staan we als samenleving? De ironie van het Iraanse regime als voorzitter van een VN-mensenrechtenforum, terwijl Joodse gemeenschappen in het Westen zich opnieuw onzichtbaar moeten maken, is een bittere pil.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
We moeten wakker worden. Het is tijd om onze ogen te openen voor de ware bedreigingen voor onze democratieën. We kunnen ons niet veroorloven om te zwijgen of weg te kijken, terwijl de fundamenten van onze vrijheid en veiligheid worden ondermijnd. Shahbazi's woorden zijn een dringende oproep aan ons allemaal om te handelen voordat het te laat is. De toekomst van het Vrije Westen staat op het spel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten