frits bosch column

-Frits Bosch- 'Zweden, ons afschrikwekkend voorbeeld'

Opiniesep 07 2022, 18:05
Je kunt het bijna niet voorstellen maar de situatie in Zweden is nóg erger dan bij ons. In Zweden zijn verkiezingen. Daar is nu een race tussen de socialisten en de conservatieven, waarbij het nu, sinds decennia, niet zeker meer is dat de socialisten zullen winnen.
Problemen daar lijken sterk op die van ons:
- grote immigratie: van de 10 miljoen inwoners zijn er twee miljoen voornamelijk islamitische vluchtelingen;
- grote druk op de verzorgingsstaat: de immigranten werken veelal niet (o.a. taal) en wie dat benoemt, is racist;
- Zweden is nu het land met de meeste schietincidenten van Europa, voornamelijk onder criminele immigranten;
- er zijn veel te weinig rechters die de sterk gestegen golf aan strafzaken niet meer aankunnen. Net als hier blijven bijvoorbeeld ernstige zedendelicten een jaar op de plank;
- meer Zweedse vrouwen worden belaagd omdat een deel van de moslim vluchtelingen hen beschouwt als "free for all". Komt het tot een rechtszaak, krijgt de immigrant-dader rechtsbijstand en een tolk van de overheid. Het slachtoffer niet, en je moet er dus maar op vertrouwen dat de tolk van de dader niet zijn eigen visie geeft maar letterlijk vertaalt wat de dader zegt - en dat blijkt vaak niet het geval;
- huizen zijn onbetaalbaar, inflatie hoog als gevolg van onder andere energie, maar kernenergie is nog steeds taboe. Ondertussen kunnen gepensioneerde Zweden steeds moeilijker rondkomen terwijl de immigranten uitkeringen krijgen en woningen;
- Zweden twijfelt over lidmaatschap van de NAVO, tot ernernis van hun buren Noorwegen en Finland en Denemarken, die van juist het land met de meeste inwoners toetreding verwacht als één Scandinavisch blok. Grote delen van de bevolking wil toetreding.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hun bestuur bestaat net als hier uit een innige verbinding tussen bedrijfsleven en overheid, ons-kent-ons, met een steeds grotere afstand tot de bevolking, een soort Deep State.
Als het al begint te gisten in zo'n aangeharkt land als Zweden, is dat een teken aan de wand. Zweden is ons afschrikwekkend voorbeeld. We zitten er heel dichtbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten