Screen Shot 2022 09 07 at 112150

Groen-Rode populisten vallen door de mand: "De rood-groene doorbraak komt eraan!"

Opiniefeb 27 2023, 17:00
Het is weer eens zo ver. Een links gemeenteraadslid uit Amsterdam, Arnout van den Bosch van de PvdA, is dolenthousiast over de zogenaamde "rood-groene doorbraak". Hij beweert dat uit peilingen blijkt dat als er vandaag verkiezingen waren in de hoofdstad, GroenLinks en PvdA samen "36%" van de stemmen zouden krijgen. Maar wat blijkt? Dit is allemaal politiek theater en een complete farce.
De peilingen tonen namelijk aan dat deze twee partijen samen slechts 35,8% van de stemmen zouden krijgen. Dat is een lachwekkende stijging van slechts 0,6% ten opzichte van de vorige verkiezingen. Dat is nauwelijks de moeite waard om over te juichen.
Dit soort populistische politici zijn altijd op zoek naar manieren om zichzelf te promoten en hun partij te laten zien als de grote overwinnaars. Maar de feiten spreken voor zich: er is geen sprake van een "rood-groene doorbraak" en dit is slechts politiek theater.
Het is triest om te zien dat politici zichzelf zo gemakkelijk voor de gek kunnen houden en de burgers proberen te misleiden. Dit soort trucjes zouden niet moeten werken en het is aan ons, de kiezers, om ons hiertegen te verzetten en te stemmen voor partijen die zich bezighouden met echte problemen en oplossingen, in plaats van zich te richten op populistische trucs en politiek theater.
Het is echter niet verrassend dat Van den Bosch en zijn medestanders de peilingen proberen te overdrijven. Het is een veelvoorkomende tactiek onder populistische politici om de waarheid te verdraaien en de werkelijkheid aan te passen aan hun eigen politieke agenda. Door de werkelijke feiten te negeren en te doen alsof hun partij veel populairder is dan deze in werkelijkheid is, proberen zij kiezers te misleiden en steun te winnen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Van serieuze partijen verwacht je natuurlijk beter. Maar ja, GroenLinks en de PvdA zijn al heel lang geen serieuze partijen meer. Helaas. De eerste is dat nooit geweest en de tweede is na Wim Kok in dat opzicht helemaal verpest.
Kortom, de "rood-groene doorbraak" is niets meer dan een politieke stunt en een afleiding van de echte uitdagingen waarmee de stad en het land worden geconfronteerd. In plaats van zich te richten op de populariteit van hun partij, zouden deze politici moeten werken aan het ontwikkelen van oplossingen die de gemeenschap ten goede komen en die de kloof tussen burgers en politiek verkleinen. Maar ja, daar komen deze types hun bed natuurlijk niet voor uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten