screen shot 2022 08 18 at 21

Jan Dijkgraaf uit harde kritiek in het Briefje van Jan op Rutte en coalitiepartijen: "Wat een verachtelijk volk"

Opiniemrt 08 2023, 13:00
Jan Dijkgraaf heeft in zijn Briefje van Jan flink uitgehaald naar premier Mark Rutte en de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Volgens Dijkgraaf hebben deze partijen namens de kiezers een dikke middelvinger opgestoken naar de Toeslagenouders en de Tweede Kamer door te weigeren Rutte te laten verantwoorden voor de misdrijven die onder zijn leiding zijn gepleegd in de richting van de Toeslagenouders en hun kinderen in de Toeslagenaffaire
In zijn briefje haalt Dijkgraaf ook uit naar Rutte, die volgens hem onzin sprak door te beweren dat hij niet was uitgenodigd voor het Kamerdebat over het Toeslagenschandaal. Alle oppositiepartijen hadden Rutte voor het debat uitgenodigd, maar de coalitiepartijen blokkeerden deze wens.
Dijkgraaf noemt de coalitiepartijen "schuldigen" en "recidivisten" en noemt hen "verachtelijk volk". Hij eindigt zijn artikel met een vraag: ''Moet ‘zum kotzen’ met een hoofdletter ‘k’ of met een kleine letter?" Daar is geen woord Spaans bij. Dijkgraaf heeft gelijk dat het walgelijk is dat de coalitie Rutte de kans geeft om weg te duiken aan een spervuur van kritische vragen uit de oppositie.
Het artikel van Dijkgraaf toont de steeds groter wordende onvrede over het handelen van Rutte en de coalitiepartijen in het Toeslagenschandaal. Hopelijk heeft het invloed op de aankomende verkiezingen. Overigens ben ik het ook met hem eens dat iedereen op 15 maart moet gaan stemmen en dat aan mensen die nog altijd op VVD, D66, CDA, ChristenUnie, PvdA of GroenLinks stemmen een steekje los zit.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Waar ik persoonlijk wel benieuwd naar ben waarom handelt premier en VVD leider Mark Rutte zo? Is het kwaadaardigheid, onverschilligheid of een gebrek aan empathie? 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten