Geert Wilders (PVV): "Rutte weer teruggefloten door Kaag. Wat een vernedering, wat een zwakkeling."

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Geert Wilders (PVV): "Rutte weer teruggefloten door Kaag. Wat een vernedering, wat een zwakkeling."

De VVD-campagne van Mark Rutte verloopt nog niet echt heel soepel. De premier had eerder nog stoere praatjes over migratie door te spreken van ‘slechte NGO’s’. De premier neemt nu zijn woorden terug, een pijnlijk moment voor de Minister President.

Volgens politiek verslaggever van Nieuwsuur Arjan Noorlander is er nogal stevige kritiek op Rutte. In een verklaring van Rutte is te lezen dat de premier “in nette woorden” terugkrabbelt van zijn uitspraken. “Ik ben misschien iets te kort door de bocht geweest over deze hulporganisaties.” Zegt Rutte. “Deze organisaties hebben de beste intenties gehad maar dan misschien wel onbedoeld ook wel eens met mensensmokkelaars hebben meegewerkt”. Aldus Rutte in een verklaring aan Nieuwsuur. Rutte voegt daar aan toe dat hij “geen voorbeelden kent van organisaties die een verdienmodel hebben gemaakt van het smokkelen van migranten”. Rutte geeft aan dat hij het niet “kan onderbouwen” en hij had het “niet zo moeten zeggen”.

“Heel erg pijnlijk voor een minister president” zegt Arjan Noordlander, “maar ook pijnlijk voor een VVD-leider in campagne tijd die uist zegt op migratie streng te willen zijn. Daar waar hij ferme uitspraken heeft gedaan moet hij nu toch eigenlijk bakzeil halen en z’n woorden terug nemen.”

De uitspraken van Rutte zorgen voor veel boosheid bij de overige coalitiepartijen. Volgens Noorlander is Rutte vooral “weer een VVDer die stoer wil zijn op migratie.” Iets waar ze achter de schermen erg boos over zijn. “Zonder dat het iets oplevert heeft hij de coalitiepartijen in de gordijnen gekregen.” Aldus Noorlander. “Hij heeft geprobeerd te scoren maar heeft naast geschoten.”

Ook Geert Wilders (PVV) heeft naar de uitzending van Nieuwsuur gekeken en trekt de conclusie dat deze situatie maar weer eens duidelijk maakt wie er nou écht de baas is in het kabinet. Rutte heeft niks meer te vertellen en wordt teruggefloten door Sigrid Kaag. (D66). “Haha Rutte weer teruggefloten door Kaag. Wat een vernedering, wat een zwakkeling.” Aldus wilders via Twitter.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties