shutterstock 1573427446

-Michel Mulder- De kersttoespraak van koning internationaal

Opiniedec 26 2022, 18:30
Beste Willy,
Op het moment dat jouw moeder afscheid nam, misschien wel om van haar paard Volkert te gaan genieten, was het ons al duidelijk..... er zou een andere wind gaan waaien.
Waar jouw oma Juliana nog de harten van een groot deel van het Nederlandse volk wist te veroveren, daar kwam jouw moeder al meer in aanmerking voor de benaming 'ijskoningin,' en word jij nu toch wel weggezet als Willy de afwezige, a.k.a. het verlengstuk van ome Klaus. Of is dat je vrouw - en dan bedoel ik niet degeen met de titel 'Santa' ervoor?
Tijdens de troonredes, de kersttoespraken, en zelfs tijdens de obligate excuses voor weer een vakantieschandaaltje, zien wij een zieltogende koning die niets heeft van de warmte van zijn oma, en nog minder met het Nederlandse volk opheeft dan haar schuinsmarcheerder van een vechtgenoot - don't shoot the messenger, it's all out there - de neushoorn schietende 'natuurbeschermer.'
Omdat de wereld steeds meer een internationaal dorp wordt - waar (bad Santa)Klaus de rol van judge, jury and executioner met verve op zich neemt - kan de rol van Nederland daarin uiteraard niet 'overbelicht' worden. Maar de onderbelichting die uit deze kersttoespraak spreekt, daar zijn zelfs 10 energiecrises op rij voor nodig, om tot eenzelfde - Nederland hatende - donkerheid te komen.
Het is natuurlijk niet zo dat de familie van Euuuuranje geen gevoel heeft bij dit land, en bij het eerste dreigende gevaar al vlucht - je begrijpt, een grapje tussendoor. Nee, men heeft simpelweg meer gevoel met die groepen in onze samenleving, die op de ondergang van Nederland uitzijn.
Of het nou jankende pigmentverwenden zijn, wiens over, over, over, over, over, over, overgrootouders misschien ooit wat katoen geplukt hebben, criminele bontkraagjes die toch echt vinden dat zij overal in gediscrimineerd worden of Oekraïnense vluchtelingen die niet weten hoe zij snel genoeg in hun Porsche moeten springen omdat hun opvangboerderij nogal stinkt...... er is in huize Willy&Max altijd een luisterend oor voor.
Waar in het 'woonpaleis' echter geen luisterend oor voor is, is roomblanke grootmoeder Nel van 88, die haar boodschappen en energierekening niet meer kan betalen, en daarbij niet bepaald verwarmd wordt door de woorden van koning internationaal.
Waar in dat 'armetierige hutje met de verwarming op 15,' betaald door de koukleumende belastingbetalers ook geen oor voor is, is het feit dat een kersttoespraak vergezeld hoort te gaan van een kerstboom, zoals het in christelijk Nederland gebruikelijk is, en niet van een Oekraïens winterlied.
Wij - ja, ik eigen me die brutaliteit op om te spreken voor anderen - zitten niet te wachten op een kersttoespraak van een koning die ons aanspreekt op onze verantwoording naar anderen toe, terwijl hij zelf in 2020 nog een speedbootje kocht voor een bedrag waar 118 bijstandsgerechtigden een jaar lang van moeten leven, en ook dit jaar weer geen nee zei tegen zijn exorbitante uitkeringsverhoging.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wij zitten ook niet te wachten op een koning die ons in zijn kersttoespraak vertelt dat wij onze medemensen het voordeel van de twijfel moeten gunnen, terwijl hij straks zonder enige vorm van gêne een dictatoriale en uitsluitende D66-wet tekent, voor een verbod op andersdenkenden partijen.
Waar dit land behoefte aan heeft is niet de zoveelste ingestudeerde 'boodschap van hoop' in een totaal verscheurd land, maar een koning die pal gaat staan voor de Nederlander, de Nederlandse identiteit en de geschiedenis van dit eens zo mooie land.
Maar we kunnen waarschijnlijk eerder van Tom vragen dat hij Jerry lief heeft, dan dat wij een koning krijgen die de ware essentie van zijn ambt begrijpt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten