-Michel Mulder- 'Deugsymbooltjes'

Michel Mulder

Michel Mulder

-Michel Mulder- 'Deugsymbooltjes'

Wie had er ooit gedacht dat de ouderwetse biecht, vervangen zou worden door deugsymbooltjes, die geplakt staan in het sociale media profiel van de eigenaar en daarmee zijn/haar/hen/het deugzaamheid bewijzen?

Vroegâh, toen de kerk nog niet voornamelijk bekend stond vanwege het misbruiken van kinderen, waren er van die SM-achtige hokjes, waar je via wat vitrage je zonden kon opbiechten, om daarna met de verplichte drie weesgegroetjes huiswaarts te keren.

Je had iemand bedreigd, verkracht, vermoord of wat kauwgom in het haar geplakt? Geen nood, het biechtgeheim was de deksel op de beerput, die even sterk bleek te zijn als de hedendaagse deksels gebruikt door onze nationale Pinokkio... Uw geheim was binnen de kerk veilig (alsook het kindermisbruik)

Omdat de kerk tegenwoordig nogal wat zieltjes heeft verloren - nadat ze zelf actief hadden meegeholpen aan de leegloop middels de inquisitie en de heksenjacht - en het geloof meer en meer is verworden tot een privéclub, is er een ander middel gevonden om ter biecht te gaan. Oftewel onze zonden ter vergeving aan te bieden.

Als je een ietwat smerig en onbetrouwbaar sujet bent - die zo ongeveer iedereen oplicht, bedriegt of bedreigt die zijn pad maar kruist - dan is er tegenwoordig de vlaggetjesparade, die al je zonden als gletsjersneeuw voor de zon laat smelten.

(Het artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

U roept op tot de wederopstanding van een Volkert om Wilders aan te pakken? Plak een geel-blauw vlaggetje in uw profiel en het zij u vergeven.

U sluit uw medemens uit van deelname aan de maatschappij? Plak een regenboogvlaggetje in uw profiel, om aan te tonen dat u toch echt voorstander bent van inclusiviteit.

U wenst uw buurman drie meter onder de grond, omdat hij een andere mening heeft over vaccinatie? Plak wat spuiten in uw profiel, en het zij u vergeven want u doet het voor de ander.

Waar wij bij #jesuischarlie uit medemenselijkheid en oprechtheid massaal de Franse vlag in al onze profielen plaatsten, is dit blijk van medemenselijkheid nu gekaapt door de linkse woke, klimaat en LHBTIQXYZ-sektes, omdat hun dagelijkse daden te misselijkmakend zijn om in het profiel mee te koketteren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties