Screen Shot 2022 08 24 at 162107

NPO'er Francisco van Jole: 'Dit kan alleen maar uitlopen op een treinongeluk, het CDA laat het kabinet vallen'

Politiekaug 24 2022, 19:15
Goed nieuws! Francisco van Jole - oprichter van de radicaallinkse Joop.nl website van BNNVARA - denkt dat het CDA de boel wil laten klappen. "Ik moet denken aan het einde van Balkenende IV," aldus Van Jole, "toen begon het CDA ook een beetje van dit soort teringstreken uit te halen. En dat kabinet viel gewoon." Sterker, "ik denk ook wel dat dat de inzet is."
Heel normaal denkend Nederland hoopt natuurlijk dat het CDA de moed heeft het nachtmerriekabinet Rutte IV te laten vallen. Nou, goed nieuws, abnormaal denkend Nederland hoopt dat weliswaar niet, maar dat smaldeel dénkt dat het wél gaat gebeuren. Kijk maar naar deze video van Francisco van Jole. Dat is een radicaal-linkse kartelman van BNNVARA en Joop.nl. Maar hier zegt hij voor het eerst in jaren iets dat de burger moed geeft:
"Ik weet niet of jij dat ook had," zei Van Jole over het stikstofdebat / de uitspraken van Hoekstra, maar ik moest opeens denken aan het einde van Balkenende IV in 2010 over Uruzgan. Toen begon het CDA ook zo een beetje van die teringstreken uit te halen," zal ik maar zeggen, "en dat kabinet viel gewoon."
"Dus ja, het zou mij ook niet verbazen als dit [nu weer gebeurt? red.]. En ik denk ook wel," ging Van Jole verder, "dat dat de inzet is, om het kabinet te laten vallen."
Want, legde hij desgevraagd uit, "het grote schrikbeeld" van het CDA is dat er straks geen (of bijna geen) CDA-vertegenwoordiging meer zit in de Eerste Kamer. "Dat zou zomaar kunnen zijn," dat het die kant opgaat gezien de peilingen, aldus Van Jole.
"Als je die verkiezingen nog wilt redden, dat gaat je niet lukken als je in het kabinet blijft zitten." En dus zit er voor het CDA maar één ding op: ze moeten dit kabinet laten vallen en daarna heel hard pro-boeren gaan zijn zodat ze a) zichzelf beschermen en b) de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas nog een béétje in de hand houden.
(Het artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
De andere aanwezige NPO'er - hoe heet hij ook alweer? Ach, wat maakt het ook uit, het zijn allemaal dezelfde nietszeggende karteltypes - stelde daarop dat dit inderdaad de enige manier is voor het CDA om de boel te redden, "want anders stelt het niets meer voor."
Ouch. Oeps. Oef.
Nou, laten we hopen dat Van Jole gelijk krijgt. Volgens mij is het voor het eerst dat ik dat zeg - de man is namelijk echt een verschrikking - maar jongens, wat zou het goed zijn voor het land als dit kabinet de komende dagen en maximaal weken in elkaar dendert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten