frits bosch column

-Frits Bosch- Woke en duurzaamheid is van dwingelandjes die zelf weinig gepresteerd hebben

Opinieaug 24 2022, 11:23
Naar aanleiding van mijn artikel over wokekapitalisme vraagt een DDS lezer hoe het gesteld is met de belangen die met duurzaamheid gemoeid zijn in de institutionele vermogensbeheersector.
Die belangen zijn levensgroot. Allemaal belangen door partijen die hun diensten en producten niet verkopen dankzij innovatie maar vooral door dwang via lobby in Brussel, zoals BlackRock dat doet, met als belang om kleine vermogensbeheerders uit de markt te drukken. Altijd oppassen als een partij iets doet "uit algemeen belang". De duurzaamheidsbeweging stikt ervan.
Ik vernam van een businesscase van een onderneming die wil groeien om hun uitvinding te kunnen opschalen: uit lucht water maken. Ze zijn al bezig in Afrika en willen naar het Midden-Oosten. Ze hebben financiering nodig. Sommige partijen reageren niet eens, andere "komen erop terug" en weer andere zeggen dat het niet duurzaam is omdat het hoofdkantoor niet in Afrika staat maar in Rotterdam.
Ze doen, kortom, niets. Behalve vergaderen, laten zien hoe moreel goed ze toch zijn met hun duurzaamheid van andermans geld, en dwingelandij via wetgeving van DNB, bijvoorbeeld, die "een groene financiële sector" (?) promoot. Als ze zelf wat moeten doen om hun zogenaamde morele mooie doel te bereiken, haken ze al af. Allemaal dictatortjes die met dwingen anderen "doen inzien" om tot andere besluiten te komen.
(Het artikel gaat verder onder de oproep onze apps te downloaden)
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Woke, identiteitspolitiek, inclusiviteitswetgeving, ESG-wetgeving, allemaal bedacht door dwingelandjes die zelf weinig hebben gecreëerd of gepresteerd, en veilig in overheidsdienst werken, of bij een verplicht pensioenfonds.
Kortom, goed dat er een tegenbeweging komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten