Sigrid Kaag Minister van Financiën 9O1A6619

LOL! Hare Majesteit Sigrid Kaag kan alweer aan het werk: 'Het viel mee'

Politiekaug 24 2022, 11:28
Wat er gisteren gebeurde met Sigrid Kaag was eigenlijk te hilarisch voor woorden. Dat soort dingen zie je in tv-series en in films, niet in het echte leven. Nou ja, niet tot 2022. Want nu zijn dit soort dingen aan de orde van de dag.
Op de belangrijkste politieke dag van het jaar - met een debat waarin de regering weleens kon vallen - liet minister en D66-leider Sigrid Kaag weten dat ze "onwel" was geworden. Oh ja, het was zo erg dat ze zelfs naar het ziekenhuis was gebracht! Vre-se-lijk gewoon.
Nou, vandaag is alles anders. Want Hare Hooghartigheid laat weten op Twitter dat haar onwel zijn alweer voorbij is. Sterker, ze voelt zich kiplekker! Ze gaat vandaag dan ook gewoon weer aan de slag.
"Zeer veel dank voor de lieve wensen!" schrijft ze als een kind zo blij. "Ieder mens beseft op momenten wat een groot goed gezondheid is, en de goede zorg die wordt geboden door alle zorgmedewerkers. Dank in het bijzonder!" Want ja, ze viel gisteren hoegenaamd echt bijna dood neer. Maar vandaag verkeert ze weer in bloedvorm.
Hoe ik dat weet? Nou, omdat ze haar bericht afsluit met de gevleugelde woorden: "Nu weer door met de begroting in aanloop naar Prinsjesdag."
Met andere woorden, mevrouw gaat gewoon weer keihard aan de slag. Oh ja, ze voelde zich gisteren zo vreselijk slecht dat ze naar het ziekenhuis moest - nog net niet per ambulance geloof ik - maar vandaag is ze alweer zo ontzettend fit dat ze keihard aan het werk kan.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hebben ze in Den Haag nou zo weinig respect voor de burgers dat ze denken dat wij hier wel intrappen? Dat we werkelijk geloven dat Kaag gisteren 'ziek' of 'onwel' was? Dat kun je je eigenlijk nauwelijks voorstellen. Ik bedoel maar, dat zou werkelijk vereisen van ze dat we denken dat we nog dommer zijn dan schapen. Of koeien.
Maar wat is het dan wel? Je gaat bijna denken dat ze gewoon lak hebben aan wat wij denken. Ze weten heus dat wij weten dat Kaag toneel speelde gisteren, maar dat boeit ze niet. Want wat gaan we nou eigenlijk doen? Boze tweets versturen? Nou, nou, daar zijn ze van onder de indruk zeg!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten