hanke bruins slot 2014

-Michel Mulder- 'Dictatoriale haast'

Opinienov 22 2022, 8:00
Wie heeft het ooit meegemaakt dat een wet, of politiek besluit, ten gunste van de bevolking binnen no-time wordt ingevoerd?
Als er ooit al iets voor het volk moet worden gedaan, dan worden alle dooddoeners afgestoft van 'de systemen zijn er niet op ingericht' tot 'we moeten het wel zorgvuldig doen.'
Anders ligt het uiteraard als het Kaaginet iets ten gunste van de eigen macht wil doorvoeren, want dan staat het goedkeuringsstempeltje al op de wet, als de inkt ervan nog aan het opdrogen is.
De spoedwet, de avondklok, de mindmaskerverplichting, het zijn allemaal voorbeelden van zaken waarop de politiek vooruitloopt op de wettelijke grondslag, al dan niet ingegeven door een demissionaire status.
Omdat de coalitie from hell tijdens aankomende verkiezingen zware klappen te verduren zal krijgen, heeft minister Bruins Slot (CDA) haar werkethiek op standje turbo gezet, om nog voor de kerst het FVD - en later PVV - verbod in consultatie te brengen. Om het daarna als een 'verbodstsunami' door de beide kamers heen te jassen.
Vergis u niet, allen die denken dat het invoeren van wetten jaren duurt, in een vloek en een zucht zal deze wet het levenslicht zien - als mismaakt kindje van de ouderparen VVD, D66, CDA en CU - en daadwerkelijk aangegrepen worden om tot een verbod van - in eerste instantie - FVD te komen.
Maar welke weg gaat ons 'democratische' stelsel bewandelen, als men daadwerkelijk tot een verbod van een partij komt?
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Denkt u dan dat Kaag en haar loopjongen Rutte daarna zullen stoppen, omdat dat verbod ingegeven was door hun oprechte zorgen over onze democratie?
Eeeeuuh wrong. Een verbod van FVD zal de testcase zijn voor de adoptie van het NSDAP- gedachtegoed van maart 1933, waarbij Duitsland een éénpartijstaat werd.
En kom niet aan met het argument dat ons kabinet uit 4 partijen bestaat, want ik heb eeneiige tweelingen gezien die minder met elkaar verbonden zijn, dan die incestueuze club van Kaag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten