nos

-Michel Mulder- 'Een sollicitatiebrief aan de NOS'

Opiniejul 17 2022, 9:19
'Geachte' heer Timmer,
Omdat het in veel beroepssectoren nogal financiële komkommertijd is - behalve uiteraard in de leugensector - en ik graag verzekerd ben van een stevig vast inkomen, heb ik besloten mijn diensten bij uw staatsbedrijf aan te bieden.
Mag ik mezelf als eerste even voorstellen, om daarna wat bij elkaar te liegen over mijn competenties.
Ik ben Michel, 55 jaar geleden geboren in wat eens een mooi land was, en opgezadeld met iets wat nu als onwenselijk gezien wordt, namelijk een geweten, wat ik uiteraard bereid ben in te leveren bij aanvang van mijn werkzaamheden.
Als zoveel mannen van mijn leeftijd ben ik ietwat gevuld, en dan bedoel ik uiteraard niet met die boterzachte eurotjes, maar met wat vet wat ook vaak van boterachtige substanties vandaan komt.
Ik had/heb altijd gevoelens gehad van vaderlandsliefde, alleen ben ik daarin de weg kwijt, gezien het feit dat na 55 jaar blijkt dat Oekraïne mijn vaderland blijkt te zijn, en niet dat liefelijke polderlandje gevuld met molens, tulpen, achterlijke politici, leugenachtige hoernalisten en coffeeshops.
Nou weet ik niet of ik wel 'arisch' genoeg ben om binnen het azov-gedachtegoed geaccepteerd te worden, maar ter mijner verdediging voer ik graag aan dat een van mijn oma's Duits was, en de aanwezige artrose in mijn lijf nog niet van een dermate percentage is, dat ik mijn rechterarm niet meer schuin omhoog kan steken.
Ik kan liegen dat het gedrukt staat, want ben volgens uw bedrijfje een blanke middelbare discriminerende man die vrouwen beziet als prooidieren voor zijn #metoo-excessen, en daarbij alles aan elkaar liegt om de BLM, Woke en Metoo-junkies maar blijvend te onderdrukken.
Uiteraard ben ik in het bezit van een - slechts nog te betalen - scooter om tijdig op mijn werkplek te komen, maar graag kom ik in aanmerking voor een Tesla, zoals bijvoorbeeld een staatsslaafje bij uw commerciële evenknie bedong bij een contractverlenging, en overbodig te zeggen dat een eigen parkeerplaats daarbij een vereiste is...... ik zeg maar zo, wie veel te bieden heeft kan veel eisen.
Dan mijn competenties, of zoals ik ze zelf noem: NSB-achtige trekjes.
# altijd bereid andere voor de elektrische bus te gooien, als ik daar zelf beter van word.
# zéér vereerd om voor uw onafhankelijke mediabedrijf te mogen werken...... zie, liegen is geen probleem.
# in hart en nieren een overtuigd Nederlander, maar tegen een salarisverhoging bereid over te schakelen op het 'Oekraïnerschap.'
# in staat om het gezwam van een Kaag en Rutte aan te horen, met daarna toch het vermogen om nietszeggende vragen te stellen.
# bereid om éénmaal per week een vegetarische insectenmaaltijd weg te spoelen met een grasshake, maar daarbij wel de eis dat er een wc op kruipafstand aanwezig moet zijn....... of een grote emmer.
# ik kan perfect de d, t, en dt uit elkaar halen, dat zuld u al gemerkdt hebben, wat voor de hoogstaande propagandistische proza van de NOS uiteraard een vereiste is.
Omdat ik zo af en toe nogal wat filerende stukjes schrijf, heeft het de rechterlijke macht verheugd om mij te voorzien van een strafblad, wat naar mijn mening geen obstakel mag zijn voor een organisatie als de uwe. Het spreekwoord zegt nou eenmaal: it takes one to know one.
Zegt u nu zelf, na het lezen van deze competenties moet bij u toch ook dat kriebelende gevoel ontwaken dat u mijn talenten niet mag laten passeren, en graag zie ik daarom een arbeidscontract arriveren in mijn mailbox op: [email protected], uiteraard vergezeld van mijn NOS hoernalistenpasje, dat ik met trots naast mijn ijzeren kruis en kampfabzeichen op mijn propagandistische borst zal dragen.
Als er nog vragen vanuit uw zijde zijn, wat ik me niet kan voorstellen, dan gelieve deze naar hetzelfde mailadres te sturen, met als onderwerp: bestemd voor de trashbin.
Als laatste rest mij slechts de wens uit te spreken dat onze samenwerking een leugenachtige, propagandistische en zelfverrijkende mag zijn.
Met 'warme' groet,
Michel Mulder
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten