Screen Shot 2022 10 29 at 190052

-Michel Mulder- Een voor-lief-genomen-fascisme briefje aan Emine Ugur

Opinieokt 29 2022, 20:00
Beste Emine Onguur,
Hoewel je het bij het lezen van mijn columns niet zou verwachten, is het schrijven van een column toch echt een 'vak' apart.
Iedere - zichzelf belangrijk voelende - linkse muppet noemt zich tegenwoordig maar columnist, voornamelijk om in linkse schoolkrantjes als de Volkskrant, Trouw en het NRC, hun afkeer uit te spreken van de 'opkomst' van extreemrechts, en de opkomst van FVD in het bijzonder.
Ook jij schaart je in het rijtje Baudet-haters, net zoals je je waarschijnlijk ook in het rijtje van de Wilders-haters, de Fortuyn-haters en zelfs de Janmaat-haters geschaard zal hebben. Gewoon omdat het kan én omdat het uitstekend staat op je knetterlinkse deug-cv.
Ik vind - ja ik weet, dat hoor je als columnist niet te zeggen - het altijd opmerkelijk dat linkse gekkies die zich laten voorstaan op een titel als 'sociaal dienstverlener,' een column uitkotsen die werkelijk bol staat van de haat en vooroordelen. Want waar bestaat jouw 'sociale dienstverlening' dan precies uit? Straks misschien het pistool aangeven aan de volgende Volkert die het dan op Baudet heeft voorzien?
Het doet me oprecht plezier dat ik in jouw column lees dat je je stukje huisvlijt aan het controleren was op fouten - zou ik ook eens moeten doen.... yeah right - daarmee de suggestie wekkend dat je vatbaar bent voor de mening van taalnazi's, wat duidt op een ernstig gebrek aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. (en ja, ik heb ook een pesthekel aan taalnazi's maar dat gaat niet ten koste van mijn groteske ego)
Deze column - die ik tussen een kop koffie en mijn bammie pindakaas door geschreven heb - zal voor de linkse én rechtse intellectuelen waarschijnlijk bol staan van de spellingsfouten, stijlfouten en onnodig gebruik van komma's etcetera. Maar ik veeg daar gewoon mijn lelieblanke aars mee af, omdat het mij gaat om het overgebrachte gevoel, en niet de foutloosheid - is dat Nederlands? - ervan.
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Hoewel jouw schrijfseltjes dus wel de 'lakmoesproef' der intellectuele gemeenschap zullen doorstaan, zou ik mezelf rotschamen om een column mijn 'pen' uit te laten rollen die bol staat van de ingetrapte deuren waar geheel links Nederland zich inmiddels al tientallen keren aan bezondigd heeft.
Vervang in jouw column Baudet en FVD door Kaag en D66, en je kan hem zo inleveren bij de Andere Krant, Ongehoord Nieuws of DDS, wat staat voor de 'originaliteit' van jouw uitgekotste stukje haat... oftewel het gebrek daaraan.
Kusje,
Je vriend Michel
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten