800px JoostNiemoller2015

-Michel Mulder- 'Het gelijk van Joost Niemöller'

Opiniedec 15 2022, 14:00
Op het open riool van de samenleving - Twitter - heeft Joost Niemoller er een - feitelijk - ware tweet uitgegooid, die hem uiteraard gelijk weer het stempel racist oplevert.
De tweet van Niemoller luidt als volgt: "Toch vreemd. Dan hoor je de hele tijd zeggen wat Marokko vanavond weer betekende voor Afrika. Dan kijk je naar het Franse team en zie je bijna alleen maar Afrika. En in het Marokkaanse team helemaal geen Afrika. Maar dat zal dan wel weer racistisch zijn om te zeggen." 
Wat Niemoller in zijn tweet aangeeft is 100% waar, alleen zijn de linkse woke-deugers niet intelligent genoeg om de context van zijn tweet buiten een geografische simpelheid te houden.
Er doet zich namelijk het rare fenomeen voor dat als 'wij,' de nadenkende Nederlanders, hier geboren of wonende Neder-Marokkanen daadwerkelijk Marokkanen noemen, dat wij dan racisten zijn........ omdat het volgens de linkse subsidie en deugkerk gewoon Nederlanders zijn.
Nu die Neder-Marokkanen echter het voetbalshirt van Marokka aangetrokken hebben, en de halve finale van het WK bereikt hebben - en de deugwereld daar al over spreekt of zij het wk gewonnen hebben - zijn het ineens 'volbloed' Marokkanen, en is er van een verbastering met de Nederlandse identiteit ineens geen sprake meer.
Als je kijkt naar het - daadwerkelijke - geboorteland van de Marokkaanse spelers dan zie je als geboortelanden o.a: Boufal (FR), Amrabat (NL), Ziyech (NL), Saiss (FR), Bounou (Canada), Mazraoui (NL), Hakimi (Spanje)..... niet bepaald provinciestadjes in het rifgebergte.
Als we elfvoetbal.nl erop naslaan, dan valt te lezen dat Marokko op dit WK het elftal is met de meeste 'buitenlanders' in de selectie: "De ploeg met de meeste 'buitenlanders' op het WK is Marokko. Met veertien spelers is meer dan de helft van de selectie in het buitenland geboren. Met vier spelers is Nederland hofleverancier. Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Zakaria Aboukhlal en Sofyan Amrabat speelden allen al een belangrijke rol op dit WK. Ook de Belgen leveren drie spelers aan Marokko. Achraf Hakimi, één van de sterspelers, werd dan weer in Spanje geboren."
Het Marokkaanse elftal is grotendeels - het 'sterrengehalte' ervan althans - een Europees elftal met haar roots in Nederland, België, Spanje, Frankrijk en Italië, maar deze Europese 'identiteit' wordt uiteraard alleen gebruikt inzake het racisme debat, want dan zijn het allemaal Europeanen die uiteraard net zoveel rechten hebben als de autochtone bevolking.
Als Niemoller dus zegt dat Marokko grotendeels geen Afrikaans elftal is, althans minder dan Frankrijk waar een groot deel van de selectie daadwerkelijk in Afrika is geboren, dan is daar geen speld tussen te krijgen, omdat het gewoon de feitelijke waarheid is. Punt.
Dat de intelligentie van de racisme-schreeuwers onder de tweet van Niemoller niet verder reikt dan hun gebrekkige topografische kennis, tekent niet alleen hun kennisniveau, maar ook de geslaagde linkse indoctrinatie van het - vrijwel - lege hersenpannetje.
Ik begrijp, beste deugkneusjes, dat het voor jullie verwarrend is, want dat is het ook.
Je speelt voor Marokko, dat ligt in Afrika dus ben je automatisch een Afrikaan........ althans dat is jullie bekrompen filosofie om Niemoller voor racist uit te kunnen maken.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar dan komt het geboorteregister om de hoek kijken, dat bij de selectie van Marokko toch wel verdomd veel Europese plaatsen aangeeft als bijvoorbeeld Dronten - ligt met de beste wil van de wereld niet in Afrika - en het 'racisme en subsidie' debat, waarin veel 'Afrikanen' ineens Europeanen zijn, omdat ze hier geboren zijn.
Tsja, zelfs Einstein zou zijn grijze massa breken over dit vraagstuk, want wat bepaalt nou eigenlijk je identiteit? Het voetbalshirt dat je draagt, of het land waarin je geboren bent, je leven en opleiding hebt genoten......... en voor heeeeuul veeeeuul Neder-Afrikanen het land waar je je hand ophoudt?
Sheldon zou tegen Penny zeggen: it's a cat, it's Schrodinger's cat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten