roderick veelo

Roderick Veelo pakt progressieve politici aan: ''Politici die hun opponenten verachten, kunnen geen samenleving verbinden.''

Opiniejan 26, 11:00
In een glasheldere en onverschrokken column in De Telegraaf, legt Roderick Veelo de vinger op de zere plek van onze huidige politieke ellende: de zogenaamde 'verbinders' zijn in werkelijkheid de grootste polariseerders. De schijnheilige pretentie van progressieven om te streven naar eenheid en harmonie in onze samenleving, terwijl ze ondertussen degenen die het niet met hen eens zijn verketteren, is een giftige cocktail die ons land in een gevaarlijke richting stuwt.
Veelo's analyse is scherp en raak: de progressieve liberalen en hun vazallen hebben lange tijd de dienst uitgemaakt, maar nu ze terrein verliezen aan rechtse en populistische bewegingen, vervallen ze in paniek en vijandschap. En in plaats van zelfreflectie, kiezen ze ervoor om de schuld te leggen bij iedereen behalve zichzelf.
Neem nou Rob Jetten van D66, die in plaats van te luisteren naar de zorgen van de kiezers, ervoor kiest om PVV-stemmers te demoniseren en hen nog harder uit te schelden. Jetten, en velen met hem, lijken te denken dat het demoniseren van de tegenstander de weg is naar politieke overwinning. Maar wat ze in werkelijkheid doen, is het verdiepen van de kloof in onze samenleving en het aanwakkeren van de vlammen van verdeeldheid en haat schrijft Veelo.
De ironie is volgens Veelo dat degenen die beweren te vechten tegen polarisatie, de grootste aanstichters ervan zijn. Hun pogingen om alles wat rechts en conservatief is te brandmerken als 'extreem' en 'gevaarlijk', is niets anders dan een poging om de democratische wil van de mensen te ondermijnen. Het is een strategie die gedoemd is te falen, omdat het de essentie van democratie negeert: het recht van mensen om verschillende meningen te hebben en daarvoor te stemmen.
DDS is het met Veelo eens dat het tijd wordt dat deze zogenaamde verbinders inzien dat hun strategie van demonisering en uitsluiting niet alleen contraproductief is, maar ook een regelrechte aanval op de fundamenten van onze democratische samenleving. We hebben leiders nodig die in staat zijn om te luisteren naar en te leren van hun tegenstanders, niet leiders die hen verketteren en uit de samenleving proberen te bannen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Veelo's column is een broodnodige oproep tot realisme en bescheidenheid in onze politiek. Het is hoog tijd dat de progressieve elite hun verantwoordelijkheid neemt en stopt met het polariseren van onze samenleving, in het belang van een gezonde, democratische toekomst voor Nederland. Veelo laat met deze column zien een waardig vervanger te zijn voor Plasterk als columnist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten