pieter omtzigt 9o1a6882

Waakzaamheid geboden: Omtzigt en Timmermans, twee handen op eén buik

Opinieokt 31 2023, 11:30
Over slechts twee weken vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats, en de inzet kan niet hoger zijn. De politieke arena is een slagveld geworden, en te midden van alle chaos is er één figuur die onze aandacht verdient: Pieter Omtzigt. Want hij gaat aan de leiding in de peilingen.
Omtzigt, ooit de rebel, de outsider, de man die het opnam tegen het corrupte systeem, lijkt nu zijn ziel verkocht te hebben aan de duivel. En die duivel, dames en heren, draagt de naam Frans Timmermans. De GroenLinks-PvdA combinatie, een verbond dat ons land naar de rand van de afgrond heeft gebracht, heeft nu Omtzigt in haar klauwen.
Gisteravond was het dan zover: Omtzigt en Timmermans, schouder aan schouder, in een zogenaamd 'debat'. Maar wat zagen we nu echt? Een schouwspel, een toneelstuk, een verkapte vorm van politieke manipulatie. De twee heren konden het uitstekend met elkaar vinden, en de verschillen? Die waren ver te zoeken.
Dit, beste lezers, is een serieuze en gevaarlijke situatie. Veel kiezers die hun vertrouwen in Omtzigt hebben gesteld, moeten niets hebben van de linkse agenda van Timmermans en zijn trawanten. Zij denken dat Omtzigt een 'andere' politicus is, een man van het volk. Maar de waarheid is dat Omtzigt zich heeft laten verleiden door de sirenenzang van de linkse elite.
Een stem op Omtzigt en zijn NSC is feitelijk een stem op Timmermans, een stem op de ondergang van ons mooie land. Het is een stem op de afbraak van onze waarden, onze cultuur, onze identiteit. Het is een stem op een toekomst waarin Nederland niet langer voor de Nederlanders is.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Omtzigt is heel goed in het doen alsof hij anders is - alsof hij principieel met het kartel van mening verschilt. Maar dat is flauwekul. Inhoudelijk is hij kartel. Het enige 'probleem' met hem is dat hij nog iets van respect heeft voor een "goed bestuur", in die zin dat hij wil dat alles "goed" wordt uitgevoerd. Hij is dus niet een totale psychopaat. Maar voor de rest krijg je met hem geen grondige veranderingen.
Sterker nog, na gisteravond weten we dat je niet alleen geen veranderingen krijgt ten opzichte van Rutte IV... maar dat hij lekker in bed stapt met Frans Timmermans en er dus op bijna élk vlak een flinke linkse klap bovenop doet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten