Alarm! Peiling: regeringscoalitie + GroenLinks/PvdA op kleine meerderheid in Senaat

Alarm! Peiling: regeringscoalitie + GroenLinks/PvdA op kleine meerderheid in Senaat

Het is tijd om alarm te slaan voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en dus voor de Senaat (Eerste Kamer). Zoals het er nu uitziet komt de regeringscoalitie plus GroenLinks en de PvdA ('het partijkartel') namelijk uit op een nipte meerderheid. Dat zou desastreus zijn voor Nederland en onderstreept het absolute belang van stemmen. Er moet gestemd worden in maart, massaal.

In onze rechtse kringen zijn er veel mensen die denken dat stemmen weinig of zelfs helemaal geen nut heeft. En ja, het is zeker waar dat het partijkartel allerlei ranzige spelletjes speelt, een theatervoorstelling geeft, en lak heeft aan de mening van de gewone Nederlander. Maar verkiezingen doen er wel degelijk toe omdat we ook partijen hebben (waarvan één zeker!) die de politiek en zelfs het hele narratief van het kartel afwijzen en die daar in verweer tegen kunnen komen als ze maar groot genoeg zijn.

Het gaat dan natuurlijk om partijen als FVD en ook wel de PVV - hoewel de laatste meer binnen de lijntjes kleurt, wat betekent dat als je echt grote verandering wil van het hele narratief dat je je dan achter FVD moet scharen.

Hoe dan ook, als we naar de nieuwe peiling kijken van Maurice de Hond zien we dat de regeringscoalitie diep in de problemen zit wat betreft de Eerste Kamer. Zoals het er nu uitziet komen VVD, D66, CDA en ChristenUnie daar uit op 25 magere zeteltjes. Voor een meerderheid hebben ze 38 zetels nodig. Haha! Heel goed. Dit betekent dat er ruimte is voor andere partijen om het beleid op zijn minst bij te sturen en zelfs om indrukwekkender in te grijpen.

Alleen is er ook slecht nieuws. Want uit diezelfde peiling blijkt dat de fractie PvdA-GroenLinks - die samen voor het eerst een fractie gaan vormen - op 13 zetels staan. 25 zetels plus 13 komt uit op ... 38 zetels. Dat is dus een nipte meerderheid.

Alarm! Peiling: regeringscoalitie + GroenLinks/PvdA op kleine meerderheid in Senaat

Nachtmerrie

Laat er geen misverstand over bestaan: als de coalitie + de gedogers samen een meerderheid halen is Nederland ten dode opgeschreven. Al dat knettergekke linkse, globalistische beleid wordt dan doorgezet. De Great Rest gaat door. Normale energie wordt onbetaalbaar. De immigratie zal Nederland helemaal ontwrichten. En de economie wordt alleen nog maar een win-win situatie voor politici én de superrijken. De gewone Nederlander zal er steeds weer financieel op achteruit gaan; zo erg dat we uiteindelijk aan de bedelstaf raken.

Er is maar één manier om die nachtmerrie te voorkomen - of de schade in ieder geval te beperken. Nee, wij wakkere Nederlanders zijn nog niet in de meerderheid. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat de gestoorde globalisten politiek óók geen meerderheid krijgen. Dat kan door in maart te gaan stemmen.

Ja, we spelen allemaal met gedachte 'heeft dat wel zin?' Ik worstel daarmee. Jij worstelt daarmee. En dat is niet gek. Ons systeem is immers totaal kapot. Maar de enige manier waarop we dat vreedzaam kunnen fiksen is door gebruik te maken van ons stemrecht.

Dat aandeel van de kritische partijen moet dus veel groter worden. Dat de PVV van 5 naar 9 zetels gaat is heel prima. Maar ook PVV-sympathisanten die deze partij eigenlijk steunen maar denken dat het geen nut hebben moeten naar de stembus.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

En dat geldt nog veel meer voor FVD-kiezers. Er is een grote groep FVD'ers die de moed heeft opgegeven. Dat kan natuurlijk niet. Strijders geven de moed nooit op. Het is nu juist belangrijker dan ooit dat wij die het hele narratief afwijzen en voor een geheel andere politiek staan naar de stembus gaan. Die peiling van 3 zetels voor FVD in de Eerste Kamer klopt vrijwel zeker niet, dat worden er - geloof ik - meer. Waarschijnlijk 4.

Maar dat moeten er nóg veel meer zijn. Want FVD is de enige partij die het narratief volkomen afwijst. FVD-kiezers weten dat. Soms zorgt dit ervoor dat ze hoop verliezen in het democratische proces en denken dat ze het beter maar kunnen negeren en alleen bezig moeten zijn met het opbouwen van een alternatieve zuil waarin ze zoveel mogelijk zaken met elkaar doen, terwijl ze de wereld om hen heen zoveel mogelijk negeren.

Dat moet ook gebeuren - natuurlijk - maar dat kan niet het enige zijn. Er moet ook gewoon gestemd worden om a) het wanbeleid van dit kabinet en de gedogers tegen te houden en b) politiek óók het één en ander te veranderen voor zover dat gaat.

Oh, en bijkomend voordeel is dat als het aandeel FVD'ers en PVV'ers groter worden - als die mensen dus niet ontevreden thuis blijven zitten maar gaan stemmen - dat het totale zeteltal voor een partij als de VVD lager uitvalt... Want dat die partij mogelijk nog steeds uitkomt op 12 Eerste Kamerzetels is natuurlijk wanstaltig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties