9314082207 aedcf73c06 c

Armoedeplan van minister Schouten vooral gericht op lange termijn, acute hulp van kabinet blijft uit

Politiekjul 12 2022, 18:45
Minister voor Armoedebestrijding Carola Schouten komt met een 47-puntenplan om de armoede in Nederland te bestrijden. Het biedt alleen geen hulp voor mensen die nú door de energiecrisis en inflatie in de problemen komen.
Minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) zei gisteren al dat Nederlanders zich maar moesten voorbereiden op het feit dat ze een 'stukje armer' zullen worden. Continu maar blijven compenseren zou niets helpen, bovendien is daar helemaal geen geld meer voor, was de boodschap. Minister Schouten lijkt dat nu enigszins te weerspreken en beweert dat er wel degelijk financiële tegemoetkomingen komen voor "diegenen die geen kant op kunnen".
Uit haar plan blijkt dat echter niet. Dat is, op verhoging van het minimumloon na, vooral gericht op de lange termijn en de onderklasse als geheel. Het gaat dan om maatregelen als het moeilijker maken om geld te kunnen lenen, financiële voorlichting voor kinderen en jongeren, ruime regelingen voor betalingsachterstanden en 'meer inzet van vrijwilligers', meldt de NOS.
Het is natuurlijk logisch dat Schouten, gezien de huidige malaise, wordt gevraagd of het zij vindt dat het kabinet de problemen wel voortvarend aanpakt. "Je kunt niet alles in één keer oplossen. We doen wat we kunnen", reageert ze op die vraag. Maar het is wel een beetje vreemd dat er wordt gezegd dat dit kabinet nu 'doet wat het kan' terwijl het over langetermijnoplossingen gaat en er kortetermijnoplossingen nodig zijn.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het wil schijnbaar nog niet echt doordringen dat de groep mensen die in armoede leeft, en die zij juist in acht jaar tijd wil halveren, over een jaar of twee flink zal groeien. Haar plan klinkt prima, maar de prioriteiten zouden toch echt ergens anders moeten liggen op dit moment.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten