screen shot 2023 12 18 at 104517

Arrogante Ollongren (D66) vertelt Wilders wat hij wel en niet mag doen: 'Maak geld vrij voor Oekraïne'

Politiekdec 18 2023, 9:00
Het is bekend dat Geert Wilders geen voorstander is van onbeperkte (militaire) steun aan Oekraïne. Hij heeft de Russische inval veroordeeld, ja, maar hij wil niet dat er miljarden en miljarden van ons belastinggeld naar dat corrupte land gaan. Nou, D66-minister van Defensie Kajsa Ollongren vindt dat niet fijn. En dus vertelt ze hem even heel duidelijk wat hij wel en niet mag doen als hij premier wordt.
Het is altijd heel leuk om te zien wat D66-politici van de belangrijkste onderwerpen vinden. Zeker als die politici razend impopulair zijn en er mede voor gezorgd hebben dat hun partij op een haar na weggevaagd is bij Tweede Kamerverkiezingen.
Dat denk ík natuurlijk niet. Het interesseert mij helemaal niets wat deze mensen denken. We zijn eindelijk bijna van ze af. Yes! Laat ze weggaan en wegblijven. Woehoe!
Helaas denken ze daar bij de NPO anders over. Ja, zelfs bij WNL, wat zogenaamd toch een rechtse omroep uit de stal van De Telegraaf is.
En dus mocht D66'er Kajsa Ollongen, minister van Defensie, daar gisteren op komen dagen/aldaar Geert Wilders de wet voorschrijven. Mevrouw ging zitten en toen kwam het. Ze vertelde de PVV "en andere eventuele regeringspartners" wat ze wel en niet mogen doen met betrekking tot Oekraïne.
De nieuwe coalitiepartijen moeten, zei ze, "het hoofd niet in het zand steken" wat betreft steun aan Oekraïne. "Er moet geld worden vrijgemaakt. Ook voor defensie, dat is cruciaal." Hilarisch genoeg voegde ze daar aan toe: "Eigen veiligheid moet onze eerste prioriteit zijn."
Natuurlijk is dit ronduit hilarisch. Ja, onze eigen veiligheid doet er toe. Maar de massale steun voor Oekraïne heeft de eigen veiligheid juist ondermijnd. We geven ons materiaal weg - terwijl we er toch al weinig van hebben. En spanningen aanjagen in Europa - met name tegen Rusland! - maakt de wereld niet veiliger en vreedzamer, maar gevaarlijker.
Maar dat maakt mevrouw Ollongren niet uit. Deze vrouw is een echte globalistische D66'er. Ze omarmt dus op alle mogelijke manieren de agenda van De Globalistische Beweging - en is graag bereid onze veiligheid in het geding te brengen, terwijl ze tegelijkertijd roept dat Defensie heel, heel, heel belangrijk is.
En het ergste van alles? Ze denkt overduidelijk dat ze Wilder en zijn PVV de wet kan voorschrijven. Zij hebben maar te doen wat zij wil. Dat de huidige coalitie ten onder is gegaan bij de verkiezingen van 22 november interesseert haar niet - dat haar opvattingen niet gesteund worden door de Nederlandse kiezer boeit haar niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten