portraitfactorynl de dagelijkse standaard 201

Bam! Caroline van der Plas slaat Timmermans verbaal op z'n bek: 'Hij moet zich bezighouden met zijn eigen partij'

Politiekapr 22, 17:00
BBB-bazin Caroline van der Plas is he-le-maal klaar met PvdA-engnek Frans Timmermans. Want, zegt ze, die halvegare moet zich maar eens bezighouden met zijn eigen radicaal-linkse club, in plaats van verborgen dreigementen uit te slaan tegen Geert Wilders. Zo is het. Pak 'm, Caroline!
Toen ze vandaag weer aankwam in Den Haag om met de PVV, VVD en NSC te praten over de formatie werd Caroline van der Plas gevraagd wat ze van de recente uitspraken van Timmermans vindt. Die halvegare liet immers weten dat hij en zijn kornuiten "niets" zouden nalaten om te voorkomen dat Wilders aan de macht kom. Haar antwoord liet niets aan de verbeelding over.
"Ik vind het gewoon niet kunnen," aldus Van der Plas. "Je speelt heel erg op de persoon, je speelt op een persoon die al twintig jaar zwaar beveilig wordt en het kan voor iemand, een gek, een vrijbrief zijn. Dat die denkt, 'ik knap het wel even op'."
Verder, ging ze verder, vindt ze dat "de heer Timmermans iets minder bezig moet zijn met personen in de formatie en iets meer met zijn eigen partij."
Vervolgens werd ze gevraagd of ze dan gelooft dat Timmermans een verborgen oproep deed tot geweld. Nu het om Timmermans gaat doen alle journalisten alsof dat knettergek is. Opmerkelijk, want als een rechtse politicus iets zegt dat hier maar in de buurt bij komt, dan zijn ze er als de kippen bij om het zonder meer een oproep tot geweld te labelen. Apart hoe dat gaat. 
"Nou kijk," reageerde Van der Plas daarop, "als jij gaat zeggen 'we zullen niets nalaten,' hij kan wel denken dat hij het niet met geweld bedoelt, maar iemand anders in de samenleving kan dat wel zo opvatten. Dus ik vind dat je daar heel voorzichtig mee moet zijn."
Hilarisch genoeg reageren journalisten daar op hun beurt weer op door te stellen dat hij "daarna" zei dat hij het "niet zo" bedoelde. Grappig. Want toen Pepijn van Houwelingen dat ook uitlegde na uitspraken over tribunalen en Van Meijeren over zijn uitspraken over burgerlijk verzet deed dat er volgens diezelfde journalisten niet toe.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die knettergekke, doodenge, hypocriete Frans Timmermans. Wij zullen hem ELKE DAG WEER aanpakken - hard, maar natuurlijk wél democratisch en vreedzaam. Vind jij het belangrijk dat we dit doen? Steun ons dan! Het kartel en Big Tech haten ons namelijk en werken ons op elke mogelijke manier tegen. Alleen met jouw steun kunnen we dit belangrijke werk blijven doen! Doneer vandaag nog aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons tegen Timmergekje.
Van der Plas reageerde dan ook getergd. "Ja, weet je, het is wél gezegd." Punt. "Timmermans moet dat helemaal niet zeggen. Hij noemt de PVV-fractie ook minions, bij Nieuwsuur staat hij te roepen dat er zoveel op de man gespeeld wordt en niet op de man en dat hij daarvan geschrokken is. Ja, maar hij is dé grote meedoener daarin. Hij doet daar gewoon aan mee."
Ondertussen heeft Wilders laten weten dat zijn advocaat nu onderzoekt of aangifte zin heeft. Gezien de belachelijke zaken tegen Van Houwelingen en Van Meijeren, die op geen enkele manier dan ook wie dan ook bedreigd hebben, ook niet verborgen - zou je zeggen dat het antwoord op die onderzoeksvraag een luid en duidelijk "ja" is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten