frits

-Frits Bosch- Stop met de poppenkast. Nieuwe verkiezingen!

Opinieapr 17, 13:30
Het leeft lang genoeg geduurd met deze formatiepoging. Het lukt niet. We wisten het van tevoren. We zijn het helemaal beu. Basta!
Hoe wil je in hemelsnaam een kabinet vormen met Geert Wilders, Dilan Yesilgöz, Caroline van der Plas en Pieter Omtzigt. Terwijl de formatie in volle gang is gaat Yesilgöz bij Wilders-hater Beau Geert Wilders door het slijk halen. Wat een vals loeder! Heeft Sigrid Kaag haar bezemsteel aan Dilan gegeven? Hoe kom je er anders bij als formatiepartner in zo’n BS praatprogramma te gaan zitten. Hoe haal je het in je hoofd. Wat een niveau heeft deze  van fractievoorzitter en minister van justitie. Dilan Yesilgöz is onbetrouwbaar.
We kunnen helaas weinig tot geen vertrouwen scheppen in Pieter Omtzigt. NSC is een inwendig gespleten club en dus onbetrouwbaar. Maar afgezien dat deze vier persoonlijkheden totaal niet bij elkaar passen draait het nog meer om hun verschillend wereldbeeld en hun uiteenlopend waardensysteem. PVV is wat ik noem een bottom up partij. Eerst komen de belangen van Nederlanders en daarna pas daarbuiten: Nederlanders eerst! VVD is een top down partij, ze bekijken de zaken kosmopolitisch en daarna naar Nederlanders en Nederland. NSC wordt voorgezeten door een diepgelovige christen. Dat prachtig, maar staat ver weg van de andere drie. Ze sporen niet, op geen enkele manier.
Geert Wilders moet van alles in de ijskast stoppen en zijn belangrijkste punt op immigratie kan hij onvoldoende binnenhalen. Wat voor zin heeft het dan nog om verder te praten. Laten we stoppen met deze poppenkast en nieuwe verkiezingen plegen.
Laat Wilders 50+ zetels binnenhalen en een minderheidskabinet formeren met Caroline.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten