640px Afshin_Ellian_ _Persian_Dutch_Scholar_ _Leiden_University_2015

Baudet daagt Ellian uit voor debat! Durft Afshin het aan?

Politiekdec 06 2021, 9:00
Afshin Ellian was voor corona best een plezierige columnist om te lezen. Helaas is alles tegenwoordig anders. Want niet alleen gaat hij helemaal mee in het coronaverhaal van het partijkartel, maar hij is eigenlijk ook nog eens gewoon keihard een VVD-propagandist geworden. Dit komt ongetwijfeld doordat zijn zoon in de Tweede Kamer zit voor die partij. Papa als cheerleader.
En dus zagen we van het weekend ineens hoe de voorheen rechtse, conservatieve, en tolerante Ellian Twitter opriep om Thierry Baudet te bannen. Want die tweet soms dingen over corona waar Ellian het niet mee eens is. Maar dát kan niet! Verbieden die hap!
https://twitter.com/AfshinEllian1/status/1466863279318388743
Baudet reageerde daar logischerwijze met verbazing op. "Bevreemdend bericht van voormalig vriend, collega en mentor aan de Universiteit Leiden," aldus de FVD-leider. "Iemand die voorstander was van discussie en de waarden van de Verlichting. Verdedigt nu blijkbaar het censureren van president Trump en het smoren van een debat over hét thema van onze tijd?!"
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1467219945855537159
Vervolgens voegde hij daar aan toe dat juist omdat Ellian uit een dictatuur komt (Iran), hij beter zou moeten weten dan kritische geesten de mond te snoeren:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1467229624048443392
Ellian vond het toen nodig om zich op elke mogelijke manier te distantiëren van Baudet. Vriend? Helemaal niet! Mentor? Ben je gek?! Nee, Ellian kende Baudet opeens eigenlijk nog maar nauwelijks.
https://twitter.com/AfshinEllian1/status/1467239533980835846
Baudets reactie daarop is puur Baudet (én klasse). Want hij daagde Ellian vervolgens gewoon uit voor een open, transparant en eerlijk debat over deze materie.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1467467522752618500
"Ik daag je uit voor een debat! Over de Verlichtingswaarden, wetenschap en tegenspraak. En over de coronaregels. Jij mag tijd & plaats kiezen."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Heeft Ellian de moed deze uitnodiging te accepteren? Het zou mij verrassen. Schokken, zelfs. Want zelfs hij moet inzien dat zijn beschuldigingen aan het adres van Baudet volstrekt onzinnig zijn... én dat hij een écht eerlijk debat over het fascistische coronabeleid ook al niet kan winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten