portraitfactorynl de dagelijkse standaard 39

MET UPDATE VAN AGEMA Bizar! Harm Beertema het zwijgen opgelegd door Fleur Agema over genderverminking kinderen: 'Knappe chirurgie noemt ze dat'

Politieksep 26 2023, 8:00
Harm Beertema heeft zojuist publiek gemaakt dat hij vandaag voor de PVV zou spreken in de Tweede Kamer als er gestemd wordt over een FVD-motie waarin gepleit wordt voor de verbanning van transgenderverminkingen van kinderen. Zijn "vicevoorzitter," wat betekent Fleur Agema, wil dat Beertema zijn mond houdt. Sterker nog, zij noemt dit soort verminkingen - het afhakken van borsten bij meisjes, bijvoorbeeld - achter gesloten deuren "knappe chirurgie." UPDATE: Fleur Agema heeft gereageerd op de tweet van Beertema. Zij zegt dat ze hem het woord niet heeft ontnomen. Ook begrijpt ze niet waar hij vandaan haalt dat ze dit wel gedaan heeft.
Gisteren kondigde Harm Beertema aan dat hij klaar is met de PVV. Geert Wilders heeft hem op plek 16 gezet, wat lachwekkend is gezien zijn belangrijke rol in de partij. De reden dat Wilders dat heeft gedaan is nu wel héél duidelijk: Beertema is sociaal en cultureel conservatief. Hij vindt Woke een ware nachtmerrie, wil kinderen er tegen beschermen, en is van plan om vandaag voor de FVD-motie te stemmen die 'genderbehandelingen' voor kinderen wil verbieden.
De stemming van vandaag over die motie is hoofdelijk. Dit heeft de PVV zélf afgedwongen omdat ze het intern niet eens konden worden over wat toch een heel duidelijk onderwerp zou moeten zijn. Hormoonbehandelingen bij kinderen waardoor ze onvruchtbaar worden? Nee, doen we niet. Genderveranderendeoperaties? Die doen we al helemaal niet bij kinderen. Hun hersenen zijn nog niet eens volgroeid, dus ze kunnen helemaal niet overzien wat de daadwerkelijke impact ervan is. Een kind kán geen beslissingen nemen voor de rest van zijn of haar leven. Daarom mogen kinderen niet stemmen - en niet eens een tatoeage laten zetten.
Maar bij de PVV bestaat daar dus onenigheid over. Sterker nog, de partij lijkt nu zo geïnfiltreerd te zijn door het Woke-gedachtegoed dat Beertema a) zich niet meer welkom voelde en zijn afscheid afkondigde na de verkiezingen van 22 november en b) vandaag niets mag zeggen over de motie en over de verminking van kinderen in het algemeen
Dat laat Beertema zelf weten op X:

Van mijn vicevoorzitter mocht ik niet meer spreken over de onherstelbare schade die kinderen wordt aangedaan in transitieklinieken. Dubbele mastectomie, blijvende onvruchtbaarheid, knutselen aan niet werkende geslachtsdelen; ‘knappe chirurgie’ noemt zij het. Dat mag zij vinden,…

2.9K
Reply

Agema vindt 'Genderverminking knappe chirurgie'

"Van mijn vicevoorzitter mocht ik niet meer spreken over de onherstelbare schade die kinderen wordt aangedaan in transitieklinieken," laat Beertema weten over de interne strubbelingen bij zijn partij, waar de normaal-denkende-vleugel de strijd verloren heeft. "Dubbele mastectomie, blijvende onvruchtbaarheid, knutselen aan niet werkende geslachtsdelen; ‘knappe chirurgie’ noemt zij het."
Natuurlijk, zegt Beertema, mag zij die onverantwoorde, walgelijke mening hebben. "[M]aar een Kamerlid het zwijgen willen opleggen, is wel een heel rare figuur," gaat hij verder. "Zo hoort dat niet te gaan in een serieuze, volwassen politieke partij. Debat, argumenten, meningsvorming, ontwikkeling en vernieuwing hierover en over tal van andere belangrijke thema’s, het wordt allemaal uit de weg gegaan."

FVD motie

Vandaag wordt er dus over deze motie gestemd. De motie stelt dat de Kamer zich moet uitspreken dat zij bezorgd is over de indoctrinatie van kinderen met LHBTIQ-gender-issues, over de gevolgen die dat heeft, én de motie wil ook dat genderverminkingen van kinderen illegaal verklaard worden. Let wel, het is nu al illegaal om geslachts-veranderende operaties uit te voeren op kinderen. FVD wil dat dit zo blijft. Maar de partij wil ook dat er opgehouden wordt met het geven van zogenaamde 'hormoonblockers' aan kinderen. 
Die hormoonblockers worden namelijk gebruikt om het verbod op geslachtsoperaties voor kinderen te ontwijken. "Hormoonblockers" klinkt heel onschuldig, maar dat is het niet. De pillen die gegeven worden aan jongetjes, bijvoorbeeld, zorgen feitelijk voor chemische castratie. Bij zowel jongetjes als meisjes zorgt deze behandeling voor levenslange onvruchtbaarheid. Een jochie dat met zichzelf in de knoop zit, door een fase gaat, zich chemisch laat castreren en een paar jaar later opeens denkt: 'Wat heb ik mezelf aangedaan?!' is dus gewoon het haasje.
Voor altijd.
FVD wil daar een einde aan maken. Harm Beertema ook. Maar dat geluid is blijkbaar niet meer welkom bij de PVV: zo zeer dat Beertema op een plek wordt gezet die momenteel buiten de verkiesbare plekken ligt volgens de peilingen én dat hij vandaag zijn mond moet houden over dit belangwekkende onderwerp.
Want volgens Beertema is bij de PVV besloten dat dit soort praktijken "knappe chirurgie" zijn. Punt.

UPDATE

Fleur Agema heeft gereageerd op de tweet van Beertema. In gesprek met De Dagelijkse Standaard legt ze uit dat ze sociaal-liberaal is, en dus tegen de motie van FVD (waarover straks meer). Maar, zegt ze ook: er is bij de PVV ruimte voor conservatieve én 'liberale' geluiden. Ze heeft Beertema het woord niet willen ontnemen. 
Daarbij zegt ze ook dat zij geen enkele invloed heeft gehad op de kieslijst. De relatief lage positie van Beertema is een beslissing geweest van Geert Wilders, niet van Agema.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten