screen shot 2022 09 02 at 13

Onrust bij PVV! Sociaalconservatieve Harm Beertema trekt zich terug van de lijst!

Politieksep 25 2023, 20:30
Aanstaande dinsdag stemt de PVV qua hoofdelijke stemming over een FVD-motie over het verbieden van transgender-indoctriatie van kinderen. Eén van de PVV'ers die daarvoor zouden stemmen is Harm Beertema. Opvallend genoeg wordt Beertema nu uit de PVV gedrukt. Hij is niet blij met zijn lage plek op de kieslijst en neemt afscheid.
De afgelopen dagen hebben wij al bericht dat er grote onrust is bij de PVV. Er zijn sociaalprogressieven bij die partij die de indoctrinatie met het Woke-gedachtegoed van kinderen helemaal prima vinden. Partijleider Geert Wilders is daar volgens de berichten één van.
Maar Beertema denkt daar heel anders over. Hij is een conservatief. En hij vindt het dus totaal belachelijk dat Nederlandse kinderen steeds meer geïndoctrineerd worden met het Woke-gedachtegoed.
Het gevolg hiervan is dat hij door Wilders relatief laag op de kieslijst gezet is voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. Zoals Beertema zelf laat weten op X (voorheen Twitter), moet hij genoegen neme met "plek 16 van de PVV-verkiezingslijst." Dat is heel... bijzonder. Al was het maar omdat Beertema één van de meest actieve PVV'ers in de Kamer is.
Beertema stelt dan ook dat, hoewel de keuze voor de lijst en de volgorde erop aan Wilders is, hij alleen maar kan concluderen dat de PVV-leider zijn inbreng "niet voldoende waardeert, sterker nog, er eigenlijk wel buiten kan."
"Na 13 jaar ziel en zaligheid te hebben gegeven aan de partij en aan de portefeuilles Europese Zaken, Onderwijs en Emancipatie, betreur ik dat zeer. Op inhoud en op zaken die de partijorganisatie raken zijn we teveel uiteen gegroeid. Ik heb daarom laten weten dat ik me terugtrek van de kandidatenlijst," concludeert Beertema daarop. "Ik bedank de kiezers die mij hun stem hebben toevertrouwd uit de grond van mijn hart en hoop met hen op een herstel van vertrouwen in de politiek en belangrijker nog, op het herstel van Nederland."

Geschrokken reacties

In pro-PVV kringen op X wordt er geschrokken gereageerd op de aankondiging van Beertema. Zo laat Joost Niemoller weten dat hij dit "dodelijk zonde" vindt. "Ik kan alleen maar hopen dat je niet verloren gaat voor de Nederlandse politiek en nog ergens een plek vindt!" sluit Niemoller zijn X-post af.

Harm Beertema uit de PVV Wat dodelijk zonde, @harmbeertema ! Iemand als jij, met zoveel praktijkervaring in het onderwijs, en zo'n duidelijke visie over het opleidingsdrama in dit land, is zo intens belangrijk! Ik kan alleen maar hopen dat je niet verloren gaat voor de…

Harm Beertema
Harm Beertema
@harmbeertema

Zojuist hoorde ik dat ik, voor de tweede keer nu, op plek 16 van de PVV-verkiezingslijst sta. Dat @geertwilderspvv deze keus maakt is aan hem. Voor mij is de conclusie dat #PVV mijn inbreng niet voldoende waardeert, sterker nog, er eigenlijk wel buiten kan. Na 13 jaar ziel en…

350
Reply
Ook huisarts Els van Veen is danig teleurgesteld in de PVV. "Wat jammer," schrijft zij, "er zijn al zo weinig integere parlementsleden." Beertema is daar in haar ogen wel degelijk één van... maar vanaf heel binnenkort dus niet meer.
Guus Gutierrez noemt het besluit van Wilders om Beertema zo'n lage plek te geven, en hem daarmee de partij uit te jagen, "een hele grote vergissing."
En Camille Scholz ziet dit vooral als een veeg teken dat de PVV alle echte conservatieve stemmen in de partij buitenspel zet:

Weet niet veel van de PVV lijst, maar had altijd het gevoel dat Beertema een van de meer conservatieve mensen in PVV was. Geen goede richting dit.

Harm Beertema
Harm Beertema
@harmbeertema

Zojuist hoorde ik dat ik, voor de tweede keer nu, op plek 16 van de PVV-verkiezingslijst sta. Dat @geertwilderspvv deze keus maakt is aan hem. Voor mij is de conclusie dat #PVV mijn inbreng niet voldoende waardeert, sterker nog, er eigenlijk wel buiten kan. Na 13 jaar ziel en…

35
Reply
Journalist Ernst Lissauer merkt daarbij op dat er drie bekende PVV'ers van het eerste uur zijn die geofferd worden op het altaar van Wilders' poging mee te regeren: Sietse Fritsma, Machiel de Graaf en Harm Beertema. Natuurlijk moet Lilian Helder ook toegevoegd worden aan die lijst.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Interessant genoeg staat Rachel van Meetelen op plek drie. Deze jongedame heeft zero tot heel weinig politieke ervaring. In de PVV én erbuiten wordt dan ook gevreesd dat zij heel snel ondergesneeuwd raakt in de politiek... maar blijkbaar vond Wilders het heel slim om haar héél hoog op de lijst te zetten, terwijl een ervaren kracht als Beertema het heen en weer kan krijgen.
Op X (voorheen: Twitter) vragen pro-X-gebruikers zich hardop af waar Wilders "mee bezig" is. De enige die daar antwoord op kan geven is Wilders... maar die hult zich in stilzwijgen, behalve dan dat hij op X heel blij laat weten dat hij hartstikke trots is op deze lijst.
De vraag die veel mensen nu hardop stellen is: kiest Wilders voor nieuwe mensen die sociaal progressief zijn en die mee willen gaan in de compromissen om maar mee te mogen doen met de VVD? Is dat wat hier gaande is?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten