belastingdienst toeslagen enveloppen

Onverbeterlijke Ministerie van Financiën BETRAPT op achterhouden cruciale documenten over de toeslagenaffaire

Politieksep 25 2023, 20:00
Het Ministerie van Financiën heeft weer eens laten zien hoe een 'transparante' overheid in de praktijk opereert. Volgens een uitspraak van de rechtbank Amsterdam heeft het ministerie van Financiën zich schuldig gemaakt aan het onzorgvuldig en moedwillig achterhouden van belangrijke documenten in de beruchte toeslagenaffaire. En wie denkt dat dit om een simpele administratieve fout gaat, heeft het grondig mis.
De rechtbank was duidelijk in haar veroordeling: het ministerie heeft niet alleen documenten ten onrechte geheim gehouden, maar het leverde ook herhaaldelijk en chaotisch gegevens te laat aan nadat de rechtbank daar expliciet om had gevraagd. Deze gang van zaken roept vragen op over wat het ministerie precies te verbergen heeft.
Deze ontwikkeling kwam aan het licht toen Follow the Money, gebruikmakend van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), vroeg om alle documenten betreffende de Adviescommissie Uitvoering Toeslagen. Dit is dezelfde commissie onder leiding van oud-minister Piet Hein Donner, die beweerde te onderzoeken naar de oorzaken en gevolgen van de toeslagenaffaire.
Het ministerie wilde doen geloven dat er 'niets op schrift stond' over de benoeming van Donner als voorman van deze commissie. Een bewering die door de rechtbank terecht als 'niet aannemelijk' is bestempeld.
Nog zorgwekkender is dat uit de uiteindelijk vrijgegeven stukken blijkt dat diverse topambtenaren en politici – inclusief Donner zelf – al vroeg op de hoogte waren van de enorme impact van de toeslagenaffaire. Deze mensen wisten al lang en breed hoe ernstig het probleem was, ondanks beweringen van het tegendeel.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites
Het wordt hoog tijd dat de verantwoordelijken binnen het ministerie van Financiën zich verantwoorden voor hun handelingen. Dit soort praktijken is een regelrechte belediging voor alle gedupeerden van de toeslagenaffaire en toont aan hoe diep de rot in het systeem zit. Waar is de beloofde transparantie en integriteit van onze overheid gebleven? Van een nieuwe bestuurscultuur is nog niets te bekennen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten