screen shot 2022 11 11 at 14

Moet Harm Beertema overstappen naar FVD vanaf de PVV?

Politieksep 25 2023, 21:00
Nu Geert Wilders duidelijk heeft gemaakt dat hij geen behoefte heeft aan conservatieve stemmen hoog op de PVV lijst, en Harm Beertema daar conclusies uit heeft getrokken, is het tijd voor de vraag: moet Beertema niet gewoon overstappen naar Forum voor Democratie. Want hoewel de kieslijst van die partij al vaststaat kan hij daar natuurlijk héél veel doen. De Europese Verkiezingen komen eraan, om een voorbeeld te noemen, hij kan meedoen met de Renaissance Scholen en meer.
Voor conservatief Nederland is het een grote klap dat Beertema niet terugkomt voor de PVV. Deze man is jarenlang een echte conservatieve stem in de Tweede Kamer geweest. Steeds weer nam hij het op voor gewóne kinderen die kapotgemaakt worden - en geïndoctrineerd worden met! - het zieke Woke-gedachtegoed in het onderwijs.
Maar Geert Wilders wil graag regeren en wil blijkbaar af van alle anti-Woke-stemmen in zijn partij. Het gevolg is dat hij Beertema op plek 16 van de PVV-lijst zette, wat lager is dan het geschatte aantal zetels dat die partij krijgt in de peilingen. Beertema vond dat terecht - gezien zijn effectiviteit - een belediging, een ware klap in zijn gezicht, en heeft aangekondigd dat hij niet langer wil uitkomen voor de PVV.
Gelijk heeft hij. Als je niet welkom bent bij een partij waarvoor je je 13 jaar hebt ingezet moet je iets anders gaan doen.
Maar gelukkig voor Beertema hoeft dit niet te betekenen dat het einde oefening moet zijn voor zijn werk in de politiek. Er is namelijk een partij die wél heel goed bij hem past. Ik heb het natuurlijk over FVD.
Forum voor Democratie is anti-Woke, conservatief, en niet bang voor controverses. De partij heeft zelfs een motie ingediend waarin het kabinet nadrukkelijk wordt opgeroepen om de Woke-indoctrinatie van kinderen op school te beëindigen - en om 'genderbehandelingen' van minderjarigen illegaal te verklaren.
Als er één partij is die bij Beertema past, dan is het niet de 'nieuwe, gematigde PVV' van Wilders, maar FVD.
Natuurlijk komt hij dan te laat voor de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat is waar. Maar bij FVD kan hij hoog op de lijst komen voor de Europese Parlementsverkiezingen, hij kan boeken schrijven voor AmsterdamBooks, hij kan een prominente rol spelen in de Renaissancescholen... en ga zo maar door. Bij FVD is er voor Beertema genoeg te doen... en, anders dan de PVV, zouden ze bij FVD blij zijn met een man met zoveel ervaring én zulke conservatieve-culturele denkbeelden.
Dus Harm, doe jezelf én je kiezers een plezier en stap over naar FVD: daar word je ongetwijfeld met open armen ontvangen én daar kun je nog héél veel betekenen voor Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten