20220125 tweede kamer vera bergkamp en pieter omtzigtjpg

Bizar! Laffe Pieter Omtzigt wil nog steeds niet zeggen of hij premier wil worden: 'Vandaag krijgt u daar geen antwoord op'

Politieknov 06 2023, 14:00
Gisteren was er een 'verkiezingsdebat' bij RTL Nieuws. Geert Wilders mocht daar niet bij zijn (Thierry Baudet ook niet, Joost Eerdmans niet, etc.), wat natuurlijk belachelijk was. Maar wie wel mee mocht doen? Pieter Omtzigt. En Omtzigt deed een buitengewoon interessante uitspraak. Hij zei namelijk nog steeds niet te weten of hij premier wil worden als NSC de grootste partij van het land wordt. Ongelooflijk.
Omtzigt werd door de debatleiders gevraagd of hij nagedacht heeft over de vraag wie premier wordt als NSC de grootste wordt. Is dat Omtzigt zelf, of kiest hij voor een ander op zijn lijst? Of wil hij misschien een partijleider van een andere partij, van een coalitiepartij dus, naar voren schuiven? Of een soort van 'zakenpremier' - iemand die van buiten gehaald worden en in het Torentje wordt gezet?
Het antwoord op die vraag was ronduit bizar. Omtzigt zei er namelijk nog steeds niet uit te zijn. Hij weet nog steeds niet of hij die functie zelf wil vervullen of toch maar niet. Zijn gedachtegang, volgens de man zelf? Hij vraagt zich af hoe hij ervoor kan zorgen dat het partijprogramma van NSC zo effectief mogelijk kan worden uitgevoerd. ""Of dat als premier is, of in de Tweede Kamer."
Natuurlijk nam de debatleider daar geen genoegen mee. En dus pushte hij Omtzigt een beetje. Die reageerde: "Als ik eruit ben, zal ik het zeggen."
Uh, wat?
Het begint onderhand echt knettergek te worden wat Omtzigt doet. Volgens Frits Wester heeft Omtzigt gisteren "de beste zaken gedaan." Yesilgöz en Frans Timmermans zouden het niet indrukwekkend hebben gedaan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS prikken we zo door de schijn heen. Wij zijn de enige échte rechtse website die de waarheid vertelt over partijkarteldieren als Yesilgöz, Timmermans en, jawel, Omtzigt. Steun jij ons daarin? Doneer dan aan DDS via BackMe en help ons het echte rechtse geluid zo luid mogelijk verkondigen!
Umh, oké. Dat zij nog slechter zijn dan Omtzigt zegt vooral heel veel over hún gebrek aan niveau. Want een partijleider die geen uitsluitsel geeft over de vraag of hij zelf premier wordt als hij wint, of dat hij een ander naar voren schuift?
Ik heb nog nooit zoiets gestoords gezien. En die man zou dan de grote winnaar van de avond zijn.
Weet je wat ik onderhand begin te denken? Dat Omtzigt graag wil regeren met PvdA-GroenLinks, en dat hij Timmermans premier laat worden in een kabinet, ook als NSC de grootste partij van allemaal is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten