shutterstock 2218826783

Carice van Houten: van schermgodin naar klimaatgodin in één paniekaanval

Politiekmei 13 2023, 15:00
Oh, wat een tijd om in te leven. Onze eigen nationale schat, de enige echte Carice van Houten, is toegetreden tot het illustere gezelschap van Hollywood-sterren die hun platform gebruiken om de wereld te redden. Het is duidelijk dat haar bekwaamheid als actrice niet beperkt is tot de set van Game of Thrones - nee, ze kan ook perfect een klimaatactivist spelen.
Ze ontdekte haar plotselinge passie voor het klimaat tijdens een gesprek met een klimaatactivist die haar blijkbaar wist te indoctrineren met apocalyptische visioenen van smeltende ijskappen en ontembare bosbranden. "Het voelde bijna psychotisch," verklaarde ze aan het NRC Handelsblad. Bijna? Mijn beste Carice, dat klinkt helemaal psychotisch. Maar wees gerust, we zijn hier voor je.
Volgens van Houten zitten we allemaal gewoon op onze lauweren te rusten terwijl de wereld brandt. "We worden helemáál niet beschermd, het gaat gewoon maar door, over winst en over macht," klaagt ze. Blijkbaar heeft ze het script van elke rampenfilm ooit gezien en dacht ze: 'Ja, dat is precies wat er gebeurt.'
En dus, in een bevlieging van angst - zo groot dat ze naar eigen zeggen de controle over haar gemoedstoestand verloor - belde ze klimaatorganisaties op met de smeekbede: "Gebruik mij, wat kan ik doen? Een filmpje maken, een spotje inspreken? De straat op, een speech geven." Stel je voor, de Melisandre van het Echte Noorden, met een megafoon in haar hand, roepende over de naderende klimaatdoem. Wat een plaatje!
Maar het meest ontroerende deel van dit alles? Ze doet het allemaal voor haar zoontje van 6 jaar, uit angst dat hij geen toekomst heeft. Ah, de kracht van moederliefde. Niets roept meer empathie op dan een beroemde moeder die haar kind wil redden van de onzekere toekomst.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dus daar heb je het, dames en heren. Van Houten, de nieuwste toevoeging aan het bataljon van bekende klimaatactivisten. Ze mag dan wel bang zijn, maar wees gerust, Carice, we zijn er allemaal voor je. En als het allemaal te veel wordt, kun je altijd nog terug naar je dagjob van acteren. We horen dat het klimaat op de set van Game of Thrones vrij stabiel is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten