screen shot 2023 05 16 at 141908

Caroline van der Plas (BBB): "De huidige coalitie probeert [dictatoriale] pandemie- en pensioenwet er doorheen te jassen"

Politiekmei 16 2023, 21:00
In een recent interview met Ongehoord Nederland, heeft Caroline van der Plas, leider van de BoerBurgerBeweging (BBB), haar ongenoegen geuit over de laatste politieke manoeuvres van de huidige regeringscoalitie. Zij beweert dat de coalitie in een razend tempo tracht om twee controversiële wetten - de pandemiewet en de nieuwe pensioenwet - door de Eerste Kamer te pushen. Volgens Van der Plas is dit een strategie om deze wetten door te voeren vóór de nieuwe Eerste Kamer plaatsneemt, aangezien de steun voor deze wetten sterk onder druk zou komen te staan zodra de nieuwgekozen leden aantreden.
BBB, de partij die bij de laatste verkiezingen in maart overweldigend als grootste uit de bus kwam, staat bekend om haar kritische houding ten opzichte van de huidige overheidsaanpak. De partij heeft in het verleden al meermaals haar stem laten horen tegen wetten die zij als dictatoriaal en niet in het belang van de burger beschouwt.
Van der Plas is duidelijk: als BBB in de Eerste Kamer zit, tja, dan wordt het aannemen van die wetten heel lastig, niet gezegd onmogelijk. Want BBB gaat er echt niet (zomaar) voor stemmen. Deze uitspraak onderstreept de vastberadenheid van BBB om zich te blijven inzetten voor de belangen van de burger en zich te verzetten tegen wetgeving die zij als onrechtvaardig beschouwt.
De opmerkingen van Van der Plas benadrukken de zorg van BBB dat de huidige coalitie probeert om, voordat de nieuw gekozen Eerste Kamerleden plaatsnemen in de Senaat, controversiële wetgeving snel er doorheen te jassen. Dit is volgens haar een duidelijke indicatie van de urgentie die de coalitie voelt om deze wetten door te voeren voordat de BBB-fractie haar intrede doet in de Eerste Kamer.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Deze strijdbare houding van BBB en hun vastberadenheid om de belangen van de burgers te blijven behartigen, toont aan waarom de partij tijdens de laatste verkiezingen zo'n enorme steun heeft gekregen. Als de grootste partij in de nieuwe Eerste Kamer zal BBB naar verwachting een aanzienlijke invloed uitoefenen op de toekomstige wetgeving in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten