frits bosch column

-Frits Bosch- #MeToo gekte bereikt met E. Jean Caroll hoogtepunt in

Opiniemei 16 2023, 20:00
Oud president Donald Trump is door een jury van een rechtbank in New York schuldig bevonden in de zaak Caroll. Niet aan verkrachting, daarvoor ontbrak sluitend bewijs maar wel aan seksuele intimidatie en smaad. Trump moet Caroll (79) 5 miljoen dollar betalen om gevangenisstraf te ontlopen.
Wat is er aan de hand? De journaliste E Jean Caroll auteur van een roddelrubriek van het vrouwentijdschrift Elle zou in 1996 in een warenhuis Donald Trump zijn tegengekomen. Trump benadert haar om advies te vragen over een cadeau voor een vrouw (logischer lijkt dat hij dat aan een medewerkster vraagt). Caroll en Trump lopen over de lingerie afdeling en “ze belanden samen in een pashokje”.
Hoe ongeloofwaardig is dit, bovendien welke vrouw van 62 gaat samen met een wildvreemde man zonder bijbedoelingen in een pashokje?! Trump zou haar toen verkracht hebben. Ik geloof hier niets van. De jury rechtspraak in de VS is dubieus, het bestaat uit particulieren, waarschijnlijk Democraat stemmers uit New York, gelooft haar wel. Absurd.
Caroll had een roddelrubriek in Elle waarin ze haar lezeressen voorhield hun leven niet naar hun man in te richten. In de VS ligt de echtscheidingen boven 40%, geen wonder. De boodschap van Caroll lijkt mij niet goed. In een huwelijk dienen man en vrouw hun eigen identiteit te behouden om zich wederzijds te kunnen ontplooien. Maar de kracht van het instituut huwelijk is naar mijn mening de overkoepeling om het samen te kunnen doen en elkaar te ondersteunen. “Together we stand”, of ben ik nu extreem conservatief?
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Caroll gaat nu langs Af en ontvangt 5 miljoen dollar wegens smaad voor een vermeend voorval van 27 jaar geleden, waarschijnlijk uit de dikke duim gezogen. Ze haat Trump en komt nu niet meer bij van het lachen. Ik zou Trump adviseren om de smaad terug te kaatsen. Maar dat lukt niet in het Me Too bezeten VS. De VS begint al aardig een doodziek land te zijn. Wat vinden Xi Jinping en Poetin hiervan?
Oud burgemeester van New York Rudy Giuliani wordt nu ook aangeklaagd voor aanranding. Hij kan vast z’n chequeboekje pakken. De Me too gekte in de VS is nog lang niet voorbij.
Frits Bosch, econoom en socioloog. Tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten