protest trump trump tower 21 march 2023 52771122110

John Durham's Onderzoek Legt Ernstige Misstanden FBI Bloot

Politiekmei 16 2023, 11:00
Het langverwachte onderzoek van aanklager John Durham, uitgevoerd in opdracht van het Amerikaanse ministerie van Justitie, is eindelijk afgerond. Deze onthullende studie, die vier jaar in beslag nam, onderzocht de ethische en wettelijke dimensies van het Federal Bureau of Investigation (FBI) onderzoek naar mogelijke banden tussen Donald Trump en Rusland. De conclusie is vernietigend: de FBI had nooit mogen beginnen aan dit onderzoek.
Durham's onderzoek toont aan dat er een opeenstapeling van fouten heeft plaatsgevonden tijdens het FBI-onderzoek. Vanaf het begin tot het eind heeft de FBI volgens Durham niet volgens de regels van het spel gespeeld. "Na onderzoek concluderen wij dat de FBI én het ministerie van Justitie zich niet aan de wet gehouden hebben," stelde Durham. Er was niet eens voldoende reden om het onderzoek naar vermeende Trump-Rusland banden te starten.
Zelfs CNN, die vaak kritisch stond tegenover Trump's beweringen dat het FBI-onderzoek politiek gemotiveerd was, gaf toe: "Het onderzoek toont aan dat de FBI gefaald heeft, op heel veel manieren." De onthullingen van Durham's onderzoek hebben verstrekkende gevolgen voor zowel de FBI als het ministerie van Justitie.
In reactie op de bevindingen van Durham's onderzoek heeft de FBI een verklaring uitgegeven. De verklaring erkent dat het gedrag waar Durham onderzoek naar deed, de reden is dat de FBI al tientallen hervormingen heeft doorgevoerd. Deze hervormingen zijn al een paar jaar actief en zouden, volgens de FBI, de geobserveerde misstanden hebben voorkomen als ze in 2016 al bestonden.
"Het onderzoeksrapport bevestigt dat het extreem belangrijk is dat de FBI zijn werk op een objectieve, professionele manier verricht. Het Amerikaanse volk verdient en verwacht dat," zei de FBI in de verklaring. Deze woorden benadrukken de noodzaak van ethiek, transparantie en wettelijkheid in alle operaties van de FBI.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het rapport van Durham biedt een ontnuchterende blik op de fouten en misstanden die plaatsvonden tijdens het FBI-onderzoek naar Trump-Rusland. Het onderstreept de noodzaak van hervormingen binnen de FBI en het ministerie van Justitie en roept vragen op over de gevolgen voor personen die betrokken waren bij het initiëren en uitvoeren van het onderzoek. Terwijl de VS verder gaat, blijft het cruciaal dat alle onderzoeken worden uitgevoerd met de hoogste standaarden van ethiek en legaliteit, om te garanderen dat de rechten van alle burgers worden beschermd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten