Om dit artikel volledig gratis te lezen moet je enkel onze gloednieuwe Facebook-pagina volgen.
Op deze pagina staan wij samen pal voor de vrijheid. Met elkaar, voor elkaar.

VVD'er Ruben Breukelmans woest dat Trump vrede wil in Oekraïne

VVD'er Ruben Breukelmans woest dat Trump vrede wil in Oekraïne

In een verrassende wending van gebeurtenissen, nam voormalige Amerikaanse President Donald Trump deel aan een townhall bij CNN, een netwerk dat traditioneel kritisch tegenover hem heeft gestaan. De gebeurtenis, die gisteren plaatsvond, bood zowel Trump als kiezers de mogelijkheid om te communiceren op een groot platform.

Een van de meest onthullende uitwisselingen tijdens de townhall betrof een vraag over het conflict in Oekraïne. Een CNN-journalist vroeg aan Trump of hij wilde dat "Oekraïne de oorlog wint." Het antwoord van Trump werd met applaus ontvangen: "Ik denk niet in termen van winnen of verliezen, ik denk in termen als 'het conflict beëindigen zodat er opgehouden wordt met het doden van al die mensen."

Deze uitspraak, die een verschuiving leek te signaleren van traditionele oorlogsretoriek naar een meer op vrede gerichte houding, werd door het publiek met massaal applaus ontvangen. Het markeert een opmerkelijk moment in de discussie over het aanhoudende conflict in Oekraïne, een kwestie die wereldwijd tot zorgen heeft geleid.

Ondanks de positieve reactie van het publiek, ontving Trump's commentaar ook kritiek. Het Nederlandse VVD Tweede Kamerlid Ruben Breukelmans uitte zijn ongenoegen over Trump's antwoord. Volgens Breukelmans draait het in dit conflict wel degelijk om een overwinning voor Oekraïne, ongeacht het aantal slachtoffers dat daarbij zou kunnen vallen.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

De deelname van Trump aan de CNN townhall heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het bredere gesprek over het conflict in Oekraïne en de rol van de internationale gemeenschap daarin. Terwijl de wereld blijft toekijken, is het duidelijk dat het debat verre van voorbij is... Hoewel het heel snel beëindigd kan worden als iemand gekozen wordt in Amerika die een einde wil maken aan de oorlog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties