shutterstock 2171006405

Verzet tegen het Groene Plan van Timmermans groeit in het Europees Parlement

EUmei 11 2023, 14:00
Binnen het Europees Parlement komt er steeds meer weerstand tegen het Groene Plan van Eurocommissaris Frans Timmermans. Dit markeert een aanzienlijke verschuiving in de Europese politiek, aangezien het de eerste keer is dat dergelijke plannen op deze schaal worden betwist in het Parlement.
Opmerkelijk genoeg komt de oppositie niet van de liberale fractie, waar onder andere de VVD en D66 deel van uitmaken, maar van de christendemocraten. In deze fractie is ook het Nederlandse CDA vertegenwoordigd.
Het punt van zorg voor de christendemocraten is de mogelijke gevolgen van het Groene Plan van Timmermans. Ze zijn bezorgd dat de implementatie ervan kan leiden tot een situatie vergelijkbaar met de huidige stikstofcrisis in Nederland, maar dan op het niveau van de gehele EU.
Een van de specifieke zorgen is de mogelijke impact op de bouw van woningen. Het ervaren van beperkingen vergelijkbaar met die in Nederland, waar de stikstofcrisis heeft geleid tot vertragingen en beperkingen in de bouwsector, is een zorgwekkend vooruitzicht voor andere EU-landen.
Daarnaast is er bezorgdheid over de mogelijke effecten op de landbouwsector. De vrees bestaat dat de voorschriften uit het Groene Plan het voortbestaan van boeren kunnen bedreigen, een sector die in veel EU-landen een cruciale economische en culturele rol speelt.
Deze groeiende oppositie tegen het Groene Plan van Timmermans voegt een nieuwe dimensie toe aan het debat over milieubeleid in de EU. De methoden die worden voorgesteld om deze doelen te bereiken, worden nu voor het eerst op grote schaal in twijfel getrokken.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is nog te vroeg om te bepalen wat de uiteindelijke uitkomst zal zijn van deze toenemende weerstand, maar één ding is duidelijk: de discussie over het Groene Plan en de mogelijke impact ervan op de EU-landen is nog lang niet voorbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten