zakaria aboukhlal et ses coequipiers 2023 02 01

Zakaria Boukhlal: de Zondebok van de 'Woke' Voetbalwereld

sportmei 16 2023, 10:00
Oh, de ironie. In een wereld waar voetballers vaak het nieuws halen met hun extravagante levensstijl, hun flamboyante uitspraken of - god verhoede het - hun belachelijke voetbalkapsels, is het nu de beurt aan Zakaria Boukhlal. Wat is zijn misdaad? Nou, hij heeft blijkbaar de onvergeeflijke fout begaan om een semi-sarcastische opmerking te maken. Een opmerking waarvan zelfs het meest geharde lid van de 'Vandaag Inside' bemanning waarschijnlijk zou zeggen: "Nou, dat is nogal mild, niet?"
Het verhaal gaat als volgt. Toen zijn club de Franse beker won - een feit dat op zich al genoeg zou moeten zijn om hem een beetje adempauze te geven - kwam de locoburgemeester een toespraak houden. Zij vroeg de spelers om stil te zijn. Boukhlal, met zijn scherpe gevoel voor humor, antwoordde: "Thuis praten mannen niet zo tegen vrouwen."
En toen... chaos.
Het lijkt erop dat we tegenwoordig in een wereld leven waarin een dergelijke opmerking wordt gezien als vrouwonvriendelijk. Vrouwenhaat, zelfs. Laat dat even bezinken. Vrouwenhaat. Voor een opmerking die, in alle eerlijkheid, niet veel meer inhoudt dan een lichte plagerij.
Maar wacht, er is meer. De echte reden dat Boukhlal op non-actief is gezet, is natuurlijk niet zijn onschuldige opmerking. Nee, hij heeft het gewaagd om een veel grotere zonde te begaan. Hij weigerde deel te nemen aan een LHBTI-actie en weigerde een shirt in regenboogkleuren te dragen. En waarom? Omdat hij moslim is en gelooft dat dergelijke acties in strijd zijn met zijn geloofsovertuigingen.
Wacht even... is dat niet wat we 'vrijheid van godsdienst' noemen? Of telt dat alleen als het past in het straatje van de zogenaamd 'tolerante' woke cultuur?
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het lijkt erop dat in deze moderne, 'verlichte' wereld, tolerantie alleen wordt toegejuicht als het overeenkomt met bepaalde vooraf bepaalde normen. Anders wordt je op non-actief gezet, belasterd en veroordeeld om een grap en het uiten van je religieuze overtuiging. Het is de ironie ten top. En terwijl we doorgaan met deze absurde heksenjacht op iedereen die niet voldoet aan de 'woke' norm, vergeten we de ware betekenis van tolerantie en diversiteit: het respecteren van de rechten van anderen om anders te denken en te geloven.
Triest maar waar, de woke cultuur wordt steeds dictatorialer. En Zakaria Boukhlal is slechts het nieuwste slachtoffer van deze onverbiddelijke machine.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten