Kijk! Thierry Baudet (FVD) sloopt Amerika totáál: 'Ze hebben 30 jaar lang dood en verderf gezaaid in de wereld'

In de nieuwe uitzending van Forum Inside pakt Thierry Baudet (FVD) Amerika even keihard aan. Want, zegt hij heel duidelijk, Amerika is al jarenlang een negatieve kracht in de wereld; een kracht die andere landen zomaar binnenvalt, die voor chaos zorgt, en die problemen creëert in plaats van dat zij ze oplost.

"Amerika," is zei Baudet heeft een "ongelooflijk destabiliserende factor geweest in de wereld de afgelopen dertig jaar. Misschien al daarvoor, maar in elk geval sinds het einde van de Koude Oorlog, is daar een psychopathie dominant geworden in het State Department waardoor ze van het uiteenvallen van Joegoslavië tot Irak tot nu Oekraïne overal oorlogen aan het starten zijn en staatsgrepen."

"Honderdduizenden doden. Miljoenen doden," vatte hij de bodyscore samen van het buitenlands beleid van Amerika. "Een roekeloze politiek van terreur." Daarbij wees hij ook naar het "bombarderen van die Nordstream pipeline. Dat kan je toch niet zomaar doen?"

Amerika is, ging Baudet verder, een prachtig land met leuke mensen en er worden ook weleens mooie boeken geschreven. Maar het Amerikaanse imperium is sinds het einde van de Koude Oorlog en misschien al daarvoor - er zijn heel veel dingen die we niet weten, waar we vroeger gewoon de informatie niet voor hadden, waar we niet over nadachten. Maar als je nu kijkt naar dat bedrog van de maanlanding dan heb je toch zoiets van: 'Mijn God! Wat zijn die mensen allemaal aan het doen?'"

Daarop herhaalde hij dat hoewel je waarschijnlijk dus verder terug kan gaan in zijn ogen, Amerika in ieder geval "sinds het einde van de Koude Oorlog" of "rond 1990" geen kracht voor het goede is geweest in de wereld.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

"Dat hele regime change, dat neoconservatieve idee vanaf Francis Fukuyama in 1991 the end of history, wij vertegenwoordigen de politieman in de wereld en wij gaan nu overal het Amerikaanse staatsmodel brengen, dat dat gewoon een gigantische blamage is geworden. En dat de impact van Amerika in de wereld de afgelopen dertig jaar volgens mij heel negatief is geweest."

Zijn conclusie? Amerika heeft "dood en verderf gezaaid" in de wereld. En daar hebben we allemaal last van.

Lees meer over:
Thierry Baudet FVD Amerika Video

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties