screen shot 2023 05 16 at 121356

Martin Bosma (PVV) uit felle kritiek op de Nederlandse media na onthullingen over Trump-Rusland onderzoek

Politiekmei 16 2023, 13:00
Martin Bosma, prominent lid van de Partij Voor de Vrijheid (PVV), heeft op woedende wijze gereageerd op recent nieuws dat de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie nu eindelijk toegeven dat alle beschuldigingen aan het adres van Donald Trump, dat hij samengewerkt zou hebben met Rusland, ongegrond waren. Volgens speciale aanklager Durham was het FBI onderzoek in deze zaak zelfs nooit begonnen mogen worden, omdat het duidelijk gebaseerd was op ongefundeerde beschuldigingen en misleidende informatie van zijn tegenstanders.
Jake Tapper, een journalist bij CNN, een nieuwszender die vaak bekritiseerd werd voor zijn anti-Trump houding, vat het samen: "Het nieuwe onderzoek van Durham heeft misschien niet alles geproduceerd waar Republikeinen op hoopten [i.e. criminele vervolgingen], maar het is desalniettemin vernietigend voor de FBI en het spreekt Donald Trump tot op grote hoogte vrij."
In reactie hierop heeft Bosma zijn woede gericht op de Nederlandse media, met name de NPO, omdat zij de 'talking points' van Amerikaanse media overnamen, waarin Trump jarenlang in feite als een Russische agent werd afgeschilderd. Op Twitter schreef hij: "Dan heeft de NPO dus jarenlang gelogen. Een journalistiek schandaal van de hoogste orde. Hoeveel zendtijd hebben zij niet gewijd aan de band Trump-Rusland?"
Bosma heeft de Ombudsman van de NPO verzocht om een onderzoek naar deze kwestie te starten. Zijn ongenoegen is zo groot dat hij ook een debat heeft aangevraagd met de staatssecretaris van Media, Uslu, "over de jarenlange leugens van de NPO over de link Trump-Rusland".
Deze ontwikkelingen werpen nieuwe vragen op over de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van de media, zowel in de VS als in Nederland. Het roept ook op tot een kritische evaluatie van de rol die media spelen bij het beïnvloeden van publieke perceptie en het vormen van politieke agenda's.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het is nog onbekend hoe de NPO of de staatssecretaris van Media zullen reageren op de aantijgingen en verzoeken van Bosma. Wat wel duidelijk is, is dat dit debat de aandacht heeft getrokken van het publiek en dat verdere verduidelijking en transparantie nodig zullen zijn om het vertrouwen van het publiek in de media te herstellen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten