Filmpje! Ernst Kuipers geeft toe dat de nieuwe pandemiewet de regering extreme bevoegdheden geeft

Filmpje! Ernst Kuipers geeft toe dat de nieuwe pandemiewet de regering extreme bevoegdheden geeft

Minister van volksgezondheid Ernst Kuipers heeft toegegeven dat de nieuwe wet, de nieuwe pandemiewet, de regering in staat stelt om extra maatregelen te nemen tijdens een zelfverklaarde pandemie - maatregelen die niet in de wet staan. Dit is een ronduit schokkende ontwikkeling aangezien dit precies is waar critici al voor waarschuwden - en zij weggezet werden als mafklappers en wappies.

Hier kun je zien hoe Kuipers toegeeft dat de nieuwe wet de overheid ongekende macht geeft:

"Hoe verhoudt de noodbevoegdheid zich tot het huidige pakket bevoegdheidsgrondslagen? Kan via noodbevoegdheid toch ingrijpende maatregelen worden ingevoerd zoals bijvoorbeeld het sluiten van een school?" herhaalde Kuipers de vraag van een Eerste Kamerlid.

"Indien andere instrumenten noodzakelijk zijn en daarvoor geen specifieke grondslag is, kan zo nodig in artikel 58D gegeven omstandigheden gebruikt worden gemaakt van de in die bepaling gegeven noodbevoegdheid," was daarop het antwoord van Kuipers.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.

In gewone mensentaal betekent dit dat de overheid op basis van 58D min of meer kan doen wat ze wil. Er kunnen letterlijk allerlei maatregelen afgekondigd worden die verder op geen enkele manier in de wet genoemd worden. Verplichte vaccinatie? Hoppa. Aan kunnen tonen dat je gevaccineerd bent voordat je ergens naar binnen gaat? Hoppa. Avondklok? Geen punt! Doen we even!

Critici van de overheid hebben hier al tijden voor gewaarschuwd. Maar die zijn steeds weer weggezet als gestoorde complotdenkers. Die waren gek. Paranoïde. Sure. Ondertussen geeft Kuipers nu dus toe dat, oeps!, ze eigenlijk best wel gelijk hadden. Dat dit inderdaad is wat de nieuwe dictatoriale pandemiewet doet. Opmerkelijk hoe dat steeds weer gebeurt, he?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties