Ontmaskering in de Tweede Kamer: Van Houwelingen versus het Angstpolitiek-Kartel

Politiekmei 11 2023, 17:00
Zelden hebben we een debat gezien waarin zo duidelijk de kloof tussen de FVD en het kartel blootgelegd werd als afgelopen week in de Tweede Kamer. Pepijn van Houwelingen, onvermoeibare strijder voor vrijheid en de stem van het gezonde verstand, ontmaskerde op grootse wijze de slapende reuzen van GroenLinks, CDA en D66.
Het debat over de pandemiewet, een stuk wetgeving dat de regering bijna dictatoriale macht geeft, was in volle gang. Van Houwelingen stond, als dappere eenling, tegenover de molochs van het parlement. Hij legde uit waarom deze pandemiewet een aanslag is op onze vrijheid, een ontluisterend voorbeeld van de overreaching macht van de overheid.
Lisa Groeneveld (GroenLinks), Wieke Paulusma (D66) en Joba van den Berg (CDA) konden deze rationele argumentatie niet verdragen en reageerden met emotionele uitbarstingen. Paulusma beweerde dat Van Houwelingen het 'prima vindt dat mensen doodgaan', terwijl ze de ware intentie van zijn argumenten negeerde. Groeneveld beweerde dat Van Houwelingen ouderen wil opsluiten, een opzichtige poging om zijn positie te verdraaien. En Van den Berg, altijd betrouwbaar als het gaat om het herkauwen van bestaande retoriek, begon opnieuw over mondkapjes.
Maar wat deze kartelpolitici niet lijken te begrijpen, is dat hun weigering om te leren van de fouten tijdens de coronacrisis het échte gevaar is. Ze blijven vasthouden aan hun bekrompen ideeën en weigeren te luisteren naar de stem van het volk.
De FVD verwoordde dit perfect op Twitter: "Kartelpolitici weigeren te leren van hun fouten tijdens de coronacrisis." Ze merkten terecht op dat dit "heel gevaarlijk" is. Het is een waarschuwing die we serieus moeten nemen.
Het is nu duidelijker dan ooit dat de ware strijd niet gaat tussen links en rechts, maar tussen degenen die de vrijheid van het individu koesteren en degenen die de macht van de overheid willen vergroten. In deze strijd is Pepijn van Houwelingen een dappere kampioen van de vrijheid. Laten we hem en de FVD steunen in hun strijd tegen de overweldigende macht van het kartel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten