Caroline van der Plas: 'Deze nieuwe informatie zet het stikstofbeleid verder op scherp!'

Caroline van der Plas: 'Deze nieuwe informatie zet het stikstofbeleid verder op scherp!'

Caroline van der Plas is woedend. Het blijkt namelijk dat de stikstofemissie van een veebedrijf tot maximaal 500 meter afstand kan worden toegerekend aan het boerenbedrijf. Maar het hele antiboerenbeleid is gebaseerd op het idee dat stikstofuitstoot van boerderijen een enorme impact heeft, heinde en verre, op de hele natuur in de regio. Dat is dus onzin... en de bovenonsgestelden weten het.

Het RIVM heeft via metingen bepaald dat "de stikstofemissie van een veebedrijf of andere emissiebron tot maximaal 500 meter afstand [kan] worden toegerekend aan deze individuele bron." Uit het onderzoek van het RIVM blijkt ook dat de depositiebijdragen van een bron razendsnel afnemen als je verder van de bron komt.

Dit geeft de verantwoordelijke minister, VVD'er Christanne van der Wal, zelf toe in een brief aan de Tweede Kamer. Daarbij levert ze onder meer dit plaatje, dat eigenlijk alles zegt.

Caroline van der Plas: 'Deze nieuwe informatie zet het stikstofbeleid verder op scherp!'

Wat je daar glashelder ziet is dat de uitstoot/impact na 0,5 kilometer vrijwel nihil is.

En dat is gek. Zoals BBB-leider Caroline van der Plas stelt op Twitter wordt het beleid namelijk bepaald door heel andere uitgangspunten.

"500 meter… Hierom moeten duizenden boeren in de wijde omtrek van Natura2000 worden uitgekocht… Dit is precies wat ook Han Lindeboom vorig jaar stelde. Zijn onderzoek mocht van D66 niet verder worden verspreid," schrijft Van der Plas. Om vervolgens te concluderen: "Dit zet [het] stikstofbeleid verder op scherp."

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Dat zou het inderdaad moeten doen. Maar Van der Plas hoeft niet al te veel hoop te koesteren. De kans dat D66, CDA, ChristenUnie en zelfs de VVD het achterlijke stikstofbeleid aanpassen op basis van de feiten is nihil. Dit is niet een 'feitelijk' onderwerp voor ze... maar honderd procent ideologisch. Er wordt een heel ander doel nagestreefd; niet de stikstofuitstoot omlaag brengen, maar boeren Nederland uitjagen.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties