Daan de Neef

D66 infiltrant Daan de Neef verlaat de VVD vanwege ijskoude asielaanpak

Politieksep 01 2022, 11:00
De VVD van Bolkestein en Wiegel bestaat allang niet meer. De partij is immers gekaapt door sociaal liberalen die veelal afkomstig zijn van D66 en in mindere mate van de PvdA. Dreigt de VVD eindelijk een klassiek-liberaal geluid te laten horen dan gaat dit volk gelijk muiten of ze rennen weg naar hun safe space. Gisteren was het weer eens zover Daan de Neef kon het ''ijskoude'' asielbeleid niet langer aanzien en vertrekt per direct uit de Tweede Kamer.
Lachwekkend dat het VVD tweede-kamerlid Daan de Neef na 18 jaar VVD lidmaatschap nu zijn lidmaatschap opzegt omdat de VVD zijn partij niet meer is. Zijn beweegreden zijn best opmerkelijk te noemen. Op Twitter valt te lezen; "De VVD is simpelweg niet meer mijn partij". De Neef vindt het asielbeleid van het kabinet "ijskoud" en kan dit beleid niet langer verdedigen. "Ik had gerekend op medemenselijkheid na een week waarin een baby van drie maanden stierf in Ter Apel en waarin Artsen zonder Grenzen sprak van een noodsituatie. Maar die compassie bleef uit en er kwam, naar mijn smaak, een ijskoude aanpak voor in de plek", aldus wegloper De Neef.

En dan ook de reden. Die linkse lul stapt op omdat het kabinet asielzoekers niet genoeg verwent. Toeslagenaffaire, MKB kapot, energieprijzen onbetaalbaar… dat maakt die hufter niets uit. Maar asielzoekers niet genoeg knuffelen en hij stapt op. Lul.

Michael van der Galien
Michael van der Galien
@MichaelvdGalien

Je had ook gewoon volgens je geweten kunnen stemmen, lul

11
Reply
Daan de Neef het heeft het hazenpad gekozen. Bij een zuchtje tegenwind stapt hij al op. Dan sta je niet stevig in je schoenen. Je had ook kunnen blijven zitten en tegen dit beleid kunnen stemmen zonder last en ruggespraak. En wat Michael zegt; ''Die linkse lul stapt op omdat het kabinet asielzoekers niet genoeg verwent. Toeslagenaffaire, MKB kapot, energieprijzen onbetaalbaar… dat maakt die hufter niets uit. Maar asielzoekers niet genoeg knuffelen en hij stapt op. Lul." Verder niks aan toe te voegen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Hoe kan zo'n iemand ooit zo hoog in de VVD zijn opgeklommen? Omdat de VVD niet meer rechts is, de VVD is inwisselbaar is geworden met D66 en heeft inmiddels raakvlakken met GroenLinks. In de VVD van 2006 zou deze man door een scoutingscommissie gewogen en te licht bevonden. Deze scoutingscommissie had hem geadviseerd lid te worden van D66 omdat de VVD staat voor streng immigratiebeleid. Helaas is de huidige VVD verworden tot een pappen en nathouden partij op immigratie. Terwijl heel realistisch Nederland smeekt om een asielstop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten