screen shot 2023 02 27 at 154516

D66-lijsttrekker Paul van Meenen zet zichzelf voor gek: 'PVV, FVD, en BBB zijn als een bus'

Politiekfeb 27 2023, 19:00
Het is werkelijk verbijsterend hoe ver de linkse politieke correctheid kan gaan. Gisteren was het weer raak bij het debat met de lijsttrekkers voor de Eerste Kamerverkiezingen. Paul van Meenen, de lijsttrekker van het ultralinkse D66, zette zichzelf volledig voor schut met zijn belachelijke vergelijking tussen de VVD en een bus die van rechts komt.
De VVD is, zei Van Meenen, als iemand die, als hij de straat overloopt, naar links kijkt terwijl er vanaf rechts "een enorme bus" komt aanrijden. Die bus zou dan bestaan uit de rechtse partijen "PVV, BBB, JA21 en Forum" en die zouden zo, hop, keihard over de VVD heen crossen. En, zei hij, die partijen willen midden in de Eerste Kamer gaan parkeren om daar de stikstofagenda van de regeringscoalitie "te blokkeren." Volgens Van Meenen is dat een "angstaanjagend" scenario. Kijk maar:
Wat pas echt angstaanjagend is om te zien is dat D66, een partij die altijd beweert op te komen voor democratie en vrijheid, in werkelijkheid niets meer is dan een anti-rechtse, anti-boerenpartij die de belangen van de gewone burger compleet negeert. Van Meenen is een engnek die erop uit is om de vrijheid van burgers te beperken en de macht van de overheid te vergroten. Zijn vergelijking met de bus van rechtse partijen is dan ook totaal geschift en klinkt eerder als een paniekaanval dan als een politiek statement.
Gelukkig waren de andere lijsttrekkers bij het debat wel bij zinnen en keken ze Van Meenen met open mond aan. Zelfs presentator Rick Nieman kon zijn lachen nauwelijks inhouden bij deze absurde vergelijking.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is duidelijk dat ze bij D66 door de slechte peilingen ondertussen de weg helemaal kwijt zijn. Laten we in vredesnaam hopen dat die partij - en de hele coalitie met haar - op zo'n harde manier wordt afgestraft dat volstrekt irrelevant worden... en we voortaan niet meer gedwongen worden om te luisteren naar werkelijke bizarre vergelijkingen die kant noch wal raken.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten