sigaretten

De betutteling begint! Over 2 weken GEEN sigaretten meer in supermarkten

Politiekjun 15, 12:00
Het is ongelofelijk hoe ver de betutteling van de staat tegenwoordig gaat. Vanaf 1 juli mogen supermarkten geen sigaretten, shag of vapes meer verkopen. Dit dwaze besluit zorgt ervoor dat duizenden verkooppunten verdwijnen en een omzet van 2,7 miljard euro naar andere kanalen verschuift. Alsof de staat ons moet vertellen waar we onze tabak mogen kopen!
Janwillen Burgering van de brancheorganisatie NSO zegt dat dit geen record is in aantallen verkooppunten die verdwijnen. Nou en? Het gaat om het principe! Supermarkten zijn nu eenmaal dé plek waar de meeste tabak wordt verkocht, en dit verbod raakt de kern van de consumentenmarkt.
Dit is allemaal onderdeel van een waanzinnig streven naar een zogenaamde rookvrije generatie. Wat volgt er hierna? Verboden op suiker? Vetten? We leven toch niet in een nanny state waar de overheid alles voor ons beslist? Eerder stopten horeca, drogisterijen en online winkels al met de verkoop van tabak. Wat is het volgende op hun betuttelende lijstje?
Staatssecretaris Maarten van Ooijen van VWS beweert dat deze stap essentieel is om te voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Serieus? Alsof jongeren alleen maar via supermarkten aan tabak kunnen komen. Dit verbod vermindert het aantal verkooppunten van ongeveer tienduizend naar 4.400. Een draconische maatregel die nergens op slaat.
De Nederlandse Hartstichting vindt het fantastisch, maar zij willen ook tankstations en gemakswinkels aanpakken. We moeten realistisch zijn, zeggen ze. Nee, we moeten deze waanzin stoppen! Roken is ongezond. Ja. Maar het is ook aan mensen zelf om te bepalen of ze roken. Datzelfde geldt voor al die andere dingen die ongezond zijn - waaronder, overigens, alcohol.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten