Screen Shot 2022 08 23 at 122507

De Grote Gedoger Kees van der Staaij: 'Worden de stikstofdoelen inderdaad niet heilig verklaard?'

Politiekaug 23 2022, 11:25
Kees van der Staaij van de SGP gebruikte zijn eerste beurt in de Tweede Kamer om het kabinet enkele vriendelijke vraagjes te stellen over of het misschien toch niet wat anders kan. De belangrijkste vraag volgens hem is: 'Worden de stikstofdoelen inderdaad niet heilig verklaard?' Een leuke vraag, maar ondertussen praatte hij de kabinetscrisis een beetje weg door "de aftrap" van het nieuwe politieke seizoen "stevig" te noemen.
Als je hoopt dat de SGP het verzet gaat leiden tegen het onmenselijke, ronduit demonische kabinet Rutte IV kom je bedrogen uit. Tijdens het debat over de controversiële stikstofuitspraken van Wopke Hoekstra maakte Kees van der Staaij namelijk vandaag duidelijk dat hij niet eens bijna meegaat in de crisissfeer.
Ja, oké, "het was een stevige aftrap van het nieuwe politieke seizoen," maar heel veel meer wilde hij er niet over kwijt. Wat hij veel interessanter vindt zijn de nietszeggende details. Zoals, is de deadline van 2030 nou wel of niet heilig, dus wordt het mogelijk, zeg 2032 om maar een ander jaartal te noemen?
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Als je hoopte dat er vandaag vuurwerk komt - en dat is wel degelijk nog mogelijk - dan kwam je bij Van der Staaij helaas bedrogen uit. De man was de saaiheid zelf en wil duidelijk het kabinet vooral niet in de problemen brengen. In de meerderheid is de SGP gewoon onze poldertaliban. 
Doodzonde, zeker omdat die partij ooit principes had.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten