Sigrid Kaag Minister van Financiën DJH0036

Sigrid Kaag duikt! Hare hoogheid is niet bij stikstofdebat: 'Ze is opeens ziek'

Politiekaug 23 2022, 11:08
Hare Hooghartigheid Sigrid Kaag heeft zich vandaag afgemeld voor het debat over de stikstofuitspraken van Wopke Hoekstra. De reden? Ze zou ziek zijn. En daarom niet in staat om erbij te zijn. Goh. Wat komt dat - geheel toevallig - haar goed uit zeg.
D66 is al jaren één van de meest stiekeme partijen van Nederland. Ze steken mensen in het geheim met een mes in de rug, om daarna vriendelijk te glimlachen en ze een 'voorspoedig herstel' te wensen.
Die hypocriete stiekemheid blijkt ook nu. Want Sigrid Kaag heeft zich afgemeld voor het debat over de stikstofuitspraken (en andersoortige uitspraken) van Wopke Hoekstra. Ze is opeens hartstikke ziek en kan eigenlijk niet meer functioneren. Daarom moet zij helaas de hele dag lekker thuis op de bank zitten, terwijl de andere partijen en politici het lot van de coalitie bepalen. Mevrouw houdt haar handen dus schoon.
Het is een veeg teken dat Kaag niet komt opdagen. Het kan op twee manieren uitpakken. De eerste manier is dat D66 vandaag het kabinet gaat laten vallen, maar dat ze niet willen dat Kaag daar direct mee geassocieerd wordt, dit onder het motto dat degene die het kabinet doet vallen daar vaak de prijs voor betaalt bij nieuwe verkiezingen - een regel die dit keer trouwens niet opgaat verwacht ik.
Maar er is ook nog een andere manier waarop je dit kunt zien: namelijk dat D66 het kabinet gewoon laat zitten, maar dat Kaag niet degene wil zijn naar de eigen achterban toe die gezien wordt als zijnde degene die door de knieën gaat. Kaag heeft in de ministerraad immers gezegd dat het vertrouwen er niet meer is. Dat betekent normaal gesproken einde oefening. Als D66 toch doorgaat in deze coalitie dan betekent dit dat de partij deze woorden terugneemt. En dat is gewoon een enorme afgang voor Hare Arrogantie zelf.
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Natuurlijk gelooft trouwens niemand dat ze daadwerkelijk ziek is. Arthur van Amerongen noemt het "schoolziek," wat een buitengewoon goede term is. Ze liep gisteren nog blakend van gezondheid rond, zichzelf belangrijk te vinden. De kans dat ze in de tussentijd ineens doodziek is geworden is natuurlijk erg klein - zeker als je de timing erbij betrekt.
Hier is echt iets aan de hand. Het kan dus twee kanten opvallen. Of D66 gaat er vandaag keihard in en het is klaar met dit kabinet... of de partij van, voor en door lafhartige (!) linkse extremisten houdt het toch maar overeind omdat ze doodsbang zijn de macht te verliezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten