Kijk! Geert Wilders fileert kabinet bij koopkracht-/stikstofdebat: 'Ze zijn totaal losgezongen van de werkelijkheid'

Politiekaug 23, 11:33
Geert Wilders heeft bij de opening van het debat over de controversiële uitspraken van Wopke Hoekstra over stikstof en koopkracht hard uitgehaald naar het wanbeleid van het kabinet. Sterker, hij liet er geen spaan van heel en eiste dan ook dat het kabinet Rutte IV ermee ophoudt. Dat al die ministers en staatssecretarissen naar huis gaan en vooral niet meer terugkomen.
"300.000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens," zei Wilders juist. "De koopkracht is tot een historisch dieptepunt gedaald en de inflatie is meer dan 10 procent. De boodschappen worden duurder en duurder. De energierekening is geëxplodeerd en voor heel veel mensen onbetaalbaar geworden."
"En terwijl het kabinet dit jaar niets meer voor deze mensen wil doen, lezen we dat minister Ollongren" op bezoek in Oekraïne "dat land even tientallen miljoen extra hulp beloofde," ging Wilders woedend verder. "Dit kabinet is totaal losgezongen van de werkelijkheid van de gewone man en en vrouw. Dit is door en door ziek beleid."

Weg met dit kabinet

"Tegelijkertijd vernietigen ze onze boerenstand," ging Wilders terecht verder, "proppen ze ons land helemaal vol met asielzoekers die gemeenten door de strot geduwd krijgen door de lokale democratie opzij te zetten. Omdat ze te laf zijn onze grenzen te sluiten en een asielstop in te voeren. Ik zal vandaag een motie indienen om zo'n asielstop in te voeren."
Natuurlijk kan zo'n motie niet rekenen op een meerderheid omdat de coalitie er tegen gaat stemmen, maar ook dat is weer een nagel aan de doodskist van de VVD. En dat op een moment dat lokale VVD'ers het al helemaal gehad hebben met de top van de partij.
"Terwijl Nederlanders walgen van dat kabinetsbeleid, snakken naar verandering, snakken naar een oplossing voor al die problemen [...] gaat het kabinet ruziënd over straat, bekvechtend, schuimbekkend. Er wordt gesproken over ministers die messen in elkaars rug steken. Er wordt uit de ministerraad gelekt dat mevrouw Kaag tegen de heer Hoekstra zei, ik citeer: 'Het vertrouwen is weg'."
"Als het vertrouwen weg is zeg ik tegen mevrouw die nu 'ziek' thuis zit: ga dan ook weg met dat hele kabinet van u. U kunt geen land regeren als u elkaar niet vertrouwt."
"Dit kabinet is een nationale ramp," concludeerde Wilders. "Het lijkt wel of alle vier de coalitiepartijen het D66-verkiezingsprogramma aan het uitvoeren zijn. Vind je het gek dat Nederland één groot crisisland geworden is? We hebben inmiddels een asielcrisis, een wooncrisis, een stikstofcrisis, een wooncrisis, een vertrouwenscrisis, en dankzij de heer Hoekstra nu ook een kabinetscrisis."

Wopke Hoekstra

En over Hoekstra had Wilders ook nog wel wat te zeggen. Want de CDA-leider lijkt, zei Wilders, opeens een heel flinke vent te zijn, maar dat is natuurlijk allerminst de realiteit. "Je zou bijna gaan denken dat Hoekstra iets met boeren heeft en vergeten dat hij nog geen jaar geleden zelf heeft getekend voor de D66-agenda van boerenhaat om maar te kunnen meeregeren.
"Sliep u tijdens de coalitieonderhandelen, meneer Hoekstra? Of was u zo druk met het veiligstellen van uw riante McKinsey-pensioen op Guernsey dat u de boeren even vergat?" ging Wilders verder met een harde sneer.
"De waarheid is," stelde Wilders daarop, "dat Hoekstra pas na de vernietigende peilingen voor het CDA en de massale kritiek van lokale CDA'ers die vrezen voor hun baantje na de komende statenverkiezingen in beweging is gekomen. Voor het eerst in zijn leven ging hij toen een boerderij bezoeken."
(Artikel gaat door onder de oproep ons te steunen)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Maar een aanpassing van het coalitieakkoord dat vroeg hij niet. Dat durft hij niet aan. Dus mijn vraag is: durft hij voet bij stuk te houden?" Als D66 vasthoudt aan 2030 durft Hoekstra dan een einde te maken aan de coalitie, of blijft hij zitten en wordt het CDA "gedecimeerd" bij de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar?

Nieuwe verkiezingen

"Een grote meerderheid van de bevolking wil dit kabinet al lang niet meer," zei Wilders tenslotte. "Vertrouwt ze niet meer. En nu vertrouwen de ministers ook elkaar niet meer."
"Ophouden. Einde oefening. Ik zal in tweede termijn een motie van wantrouwen indienen."
En dan gaan we zien of het CDA de rug recht houdt of toch weer door de knieën gaan voor de linksradicale boerenhaters van D66. Wopke Hoekstra een beetje kennende gok ik op het laatste. Want die man heeft werkelijk een rubberen ruggengraat. Hij is nog erger dan Rutte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten